Verkkouutiset

Vasemmalta PS:n Riikka Purra ja SDP:n Sanna Marin. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

SDP kelpaakin perussuomalaisten johdolle kumppaniksi hallitukseen

Riikka Purralla ei ole enää esteitä Sanna Marinin kanssa tehtävälle yhteistyölle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra on todennut Uutissuomalaiselle, että PS ei sulje enää mitään puoluetta pois hallitusyhteistyöstä. Uutisen julkaisi alkuviikosta muun muassa Etelä-Suomen Sanomat.

Mielenmuutos koskee myös Sanna Marinin johtamaa SDP:ta. Aiemmin Riikka Purra sanoi esimerkiksi elokuussa 2021, ettei lähtisi hallitukseen Marinin SDP:n kanssa. Nyt kanta on toinen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kaiken ratkaisevat asiakysymykset ja niissä saavutettavat kompromissit, Riikka Purra sanoo USU:lle.

Uutissuomalainen kysyi Purralta, onko puolueita, joiden kanssa PS ei halua samaan hallitukseen. Purra vastasi ”ei ole”.

Riikka Purra puhui samaan suuntaan jo aiemmin Ilta-Sanomissa, kun häneltä kysyttiin mahdollisuudesta yhteiseen hallitukseen SDP:n kanssa eli niin sanotusta ”Hakaniemi-koalitiosta”.

– No mikäli Sanna Marinilla on jotakin suoraan perussuomalaisia vastaan, niin toimittajan kannattaa varmaan häneltä kysyä tästä asiasta. Perussuomalaiset ei tietääkseni ole millään boikottilistalla, Riikka Purra vastasi IS:lle.

PS:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio väläytti samaa tammikuussa Demokraatille. Tavio totesi, että ”me olemme valmiita tekemään yhteistyötä kaikkien puolueiden kanssa” ja ihmetteli erikseen, että SDP olisi sulkenut heidät ulos.

Satakunnan Kansan haastattelussa PS:n europarlamentaarikko ja kansanedustajaehdokas Laura Huhtasaari sanoi hallituskumppaniksi käyvän ”periaatteessa kuka vaan”. Hänen mukaansa ”minullahan ei ole mitään demareita vastaan. Meillä on itse asiassa paljon yhteistä. Itse asiassa annan tunnustusta Sanna Marinille”.

Perussuomalaisten takinkäännös voi kiinnostaa monia oikeistolaisia äänestäjiä, jotka ovat olleet huolissaan vaalien jälkeisestä hallituskokoonpanosta. SDP:n väitetyllä tulolla sinipunahallitukseen kokoomuksen kanssa on vaalikentillä säikytelty äänestämään perussuomalaisia.

Eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta. Ennakkoäänestys on perjantaina käynnissä kolmatta vuorokautta ja jatkuu tiistaihin asti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)