Verkkouutiset

Eduskunnan istuntosalin ministeriaitiossa vasemmalta Sanna Marin, Annika Saarikko, Maria Ohisalo ja Li Andersson. Eduskunta / Hanne Salonen

”SDP jakaa, keskusta takaa ja lopulta kansa maksaa”

Suomalaiset painivat nousevien hintojen kanssa. Kokoomusjohtajan mukaan demareiden ihannoima veromalli pahentaisi asiaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on vaalilehdessään huolissaan valtion velkataakasta. Sen vuoksi hyvinvointiyhteiskunnan palvelut ovat uhattuina.

Rahaa on. Näillä sanoilla alkoivat Rinteen-Marinin hallituksen neuvottelut SDP:n johdolla vuonna 2019. Neljä vuotta myöhemmin jäljellä on 40 miljardia euroa lisää velkaa ja korkokulut, jotka syövät pian jo peruskoulujen budjetin verran rahaa, Petteri Orpo kuvailee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Suomen velkaantuminen oli hänen mukaansa vasemmistohallitukselta tietoinen valinta.

– Nyt näemme, mihin holtiton talouslinja johtaa. Velkaantuminen ja korkojen nousu jatkuu. SDP jakaa, keskusta takaa ja lopulta Suomen kansa maksaa.

– Haluamme, että meillä on laadukas varhaiskasvatus, turvallinen peruskoulu, mielenterveyspalveluihn pääsee, terveyskeskukseen ei tarvitse jonottaa ja vanhukset saavat ansaitsemaansa hoitoa. Ainoa kestävä tie tähän on talouskasvun luominen. Se syntyy vain työnteosta ja yrittämisestä. SDP:n esittämät veronkorotukset yrittäjille ampuisivat talouskasvua jalkaan, Orpo sanoo.

SDP:n ihannoima Tanskan veromalli tarkoittaisi Orpon mukaan käytännössä ruoan arvonlisäveron lähes kaksinkertaistamista ja pieni- ja keskituloisten palkkojen raskaampaa verotusta.

– Tämä on täysin väärää politiikkaa, kun suomalaiset painivat muutenkin nousevien hintojen kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)