Verkkouutiset

Sauli Niinistö Ykkösaamussa: Olen tyytyväinen presidentin ja pääministerin yhteistyöhön

Tasavallan presidentin mukaan päivystys on aina päällä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi Ylen Ykkösaamussa olevansa tyytyväinen Juha Sipilän tapaan työskennellä pääministerinä. Presidentti totesi pääministeri Sipilän suhtautuvan tehtävään samoin kuin hän itse.

– Päivystys on aina päällä, Niinistö sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Presidentti sanoi yhteyden pääministerin ja presidentin välillä toimivan. Niinistö kieltää väitteet siitä, että pääministeri olisi passiivinen ulkopolitiikan tehtävien hoitamisessa ja vetosi tämän taannoiseen virkamatkaan Intiassa.

– Olen ollut tyytyväinen yhteyteen välillämme, Niinistö totesi.

Niinistö kertoo myös pohtineensa pääministeri Sipilän ja tämän lähipiirin ympärillä pyörinyttä jääviyskeskustelua omistussuhteisiin liittyen. Sipilän luovuttua henkilökohtaisista omistuksistaan, koki hän samalla vapautuvansa sidoksistaan. Presidentti Niinistö sanoo toivovansa, että jääviyskysymykset otetaan kuitenkin huomioon.

Kaksi tapaamista Putinin kanssa

Presidentti kommentoi haastattelussa myös Itämeren lentoturvallisuustilannetta. Naton Venäjä-neuvostossa on Niinistön mukaan käyty ensimmäistä kertaa rakentavaa keskustelua muun muassa transponderien käyttöön liittyen.

Olennaista Niinistön mukaan on, että Itämeren tilanteesta on keskusteltu monenkeskisesti. Venäjän taholta oli ensin esitetty kahdenvälisiä keskusteluita.

– Olen tyytyväinen siihen, että Naton ja Venäjän välillä on käyty rakentavaa keskustelua, presidentti Niinistö sanoi.

Vladimir Putinin hän kertoi tapaavansa tänä vuonna ainakin kahdesti, Suomessa ja Venäjällä. Niinistön mukaan Putinin Suomen vierailu tapahtuu todennäköisesti kesällä.

Suomessa paljon ilkeyttä

Suomessa ja suomalaisessa keskustelussa presidenttiä huolestuttaa kielteinen ilmapiiri.

– Paljon on ilkeyttä, ihan tietoista ja tahallista pyrkimystä loukata toista ihmistä. Kuitenkin ne, jotka kärkkäintä kieltä käyttävät, kärsivät todennäköisesti eniten itse, Niinistö totesi ja viittasi samalla uudenvuoden puheessaan alleviivaamiinsa teemoihin.

Presidentin mukaan suomalaiset voisivat käyttäytyä paremmin. Se olisi kaikkien yhteinen etu. Jos kukaan ei voi huonosti, kaikki voivat paremmin.

Niinistö huomautti ilmapiirin kuitenkin kehittyneen siten, että valtaosa suomalaisista tuntee olonsa suhteellisen mukavaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)