Verkkouutiset

Saudi-Arabian vangitut prinsessat vetoavat henkensä edestä: Meitä näännytetään nälkään

Saudi-Arabian kuninkaan aikuiset tyttäret ovat olleet arestissa 13 vuotta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuningas Abdullahin neljän tyttären yli vuosikymmenen pituisesta kotiarestista Saudi-Arabian Jeddassa kohuttiin maaliskuussa, kun brittiläinen Channel 4 haastatteli heistä kahta.

Uskomattoman tarinansa lukkojen takana kertoivat prinsessat Sahar, 42, ja Jawaher, 38. Kaksi muuta ovat Hala, 39, ja Mahar, 41.

Prinsessojen mukaan heitä pidetään vangittuina, koska he uskovat, että naisten pitäisi olla vapaita. He eivät ole saaneet poistua asuinpaikastaan 13 vuoteen. He eivät ole voineet kouluttautua eivätkä avioitua.

Haastattelun jälkeen heidän vartiointiaan tiukennettiin. Skype on heidän henkireikänsä maailmaan.

Aquila Style -julkaisussa prinsessa Sahar kertoo nyt, että heidät on jätetty ilman ravintoa 17.3. lähtien. Naiset eivät enää ole päässeet joka toinen kuukausi tapahtuneelle ruoan ja veden hakumatkalle. Vartijoiltaan he eivät huoli mitään ruokaansa ja veteensä aiemmin lisättyjen aineiden vuoksi.

Prinsessojen vapautuskampanjalla on Twitterissä hashtag #FreeThe4. Saudi-Arabian lähetystön luona Lontoossa järjestetään keskiviikkona mielenosoitus heidän puolestaan.

Prinsessojen äiti Alanoud Al-Fayez erosi kuninkaasta ja pakeni myöhemmin Lontooseen 2001. Äiti on nyt etsinyt Twitterissä lakimiehiä, jotka voisivat viedä asian oikeuteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)