Verkkouutiset

Saudi-Arabia aikoo laillistaa bikinit, mutta vain turisteille suljetulla alueella

Uuden alueen on määrä houkutella turisteja ympäri maailman.

Saudi-Arabia aikoo suoda naisille oikeuden käyttää bikineitä uudessa rajatussa luksuslomakohteessa Punaisen meren rannalla. Saudi-Arabia vaatii muissa olosuhteissa naisia peittämään vartalonsa kokonaan ja on yksi konservatiivisimmista arabimaista.

Asiantuntijoiden mukaan myönnytys voi johtua uuden hallitsijan, Prinssi Mohammed bin Salmanin yrityksistä modernisoida maan taloutta. Asiasta kertoi USA Today. Tätä ennen naisten on sallittu pitää uimapukuja vain erillisissä uimahalleissa ja naisille tarkoitetuilla suljetuilla uima-altailla.

Naisten oikeuksia ja elämää rajoitetaan Saudi-Arabiassa monella tavalla. Nainen ei muun muassa saa ajaa autoa ilman miespuolisen sukulaisen valvontaa. Naisten on myös peitettävä kehonsa ja päänsä julkisella paikalla, joten bikinit eivät ole tulleet kysymykseenkään.

Uutta 50 saaren luksuskohdetta tullaan vartioimaan ja säätelemään laeilla. Sen tarkoituksena on houkutella turisteja ympäri maailman. Entisen diplomaatin, Massould Maaloufin mukaan kyseessä on ennen muuta yritys parantaa Saudi-Arabian melko negatiivista maakuvaa kansainvälisesti.

Naisten heikko asema ja pukeutumissäännöt ovat yksi maan imagoon negatiivisesti vaikuttavista tekijöistä. Näyttöä naisten aseman merkittävästä parantumisesta tai yleisten pukeutumissäädösten höllentymisestä ei kuitenkaan ole näkyvissä.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)