Verkkouutiset

Satuprinssin syytetään suudelleen nukkuvaa Lumikkia luvatta

Hollywood-nykynäkemyksen mukaan tajutonta ei sovi suudella vanhassa sadussakaan.

Näyttelijä Kristen Bellin mielestä Lumikki ja seitsemän kääpiötä -saduissa ja -elokuvissa on lapsille ongelmallisia kohtia. Kristen Bell toimi Frozen-elokuvassa prinsessa Annan äänenä.

Bellin kommentit vaikuttavat #metoo-kohun inspiroimilta. Hän kertoo Parents-aikakauslehdessä puhuvansa Lumikki-sadun ongelmista aina lukiessaan satua omille tyttärilleen.

– Ettekö ajattele, että on outoa, että prinssi suutelee Lumikkia ilman hänen lupaansa? Koska ei voi suudella jotakuta jos hän nukkuu, Kristen Bell sanoo opettavansa tyttärilleen.

Disney-versiossa sadusta Prinssi Florian herättää Lumikin lasiarkusta ikiunesta suudelmalla. Kyse olisi siis lähes ruumiista ja siten mahdollisesti nekrofiliasta.

Aiemmin Hollywood-tähti Keira Knightley kertoi, ettei anna kolmevuotiaan tyttärensä katsoa Tuhkimoa ja Pientä merenneitoa.

Knigthleyn perustelut ovat, että Tuhkimo odotti rikasta miestä pelastajakseen. Pieni merenneito taas uhrautui prinssinsä puolesta, jota Knightleyn mukaan ”naisten ei ikinä pitäisi tehdä”.

https://twitter.com/lindstrom_jari/status/1057527302777651203

Uusimmat
MAINOS