Verkkouutiset

Satelliittikuva Gazan laiturista. AFP / LEHTIKUVA

Satojen miljoonien Gaza-laituri voidaan purkaa pian, ehti toimia 12 vuorokautta

Sääolosuhteet osoittautuivat liian rajuiksi laiturille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen rakentama 230 miljoonan dollarin arvoinen laituri saatetaan purkaa pian, vaikka se on ehtinyt toimia vasta 12 vuorokauden ajan, uutisoi The Guardian.

Laiturin tarkoituksena on helpottaa humanitaarisen avun toimittamista Gazaan. Tähän mennessä laiturin kautta on onnistuttu kuljettamaan 250 rekkakuormallista ruokaa ja muita aputarpeita.

Alueella riehuvan sodan lisäksi meriolosuhteet ovat olleet arvioitua rajummat, eikä laituri osoittautunut niin kestäväksi kuin luvattiin. Laituri vaurioitui pahasti myrskyssä toukokuun lopulla. Korjausten jälkeen laituri palasi käyttöön, kunnes se vietiin myrskyn takia varotoimenpiteenä maihin. Nyt näyttää siltä, että keskiviikkona paikalleen palannut laituri tullaan purkamaan lopullisesti ensi kuussa.

Asiantuntija-arvion mukaan kyse oli yksinkertaisesti virheestä ja vääristä laskelmista. Laituri ei kestänyt sääolosuhteita.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagonin johtavan tiedottaja Patrick Ryder kiistää mediatiedot todeten, ettei laiturioperaatiolle ole asetettu päättymispäivää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)