Verkkouutiset

Ihminen kävelee räntäsateessa Espoon Suviniityssä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Sateille ei näy loppua, huonosta ajokelistä varoitetaan

Ennusteen mukaan sateita tulee kaikissa eri olomuodoissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Loppuviikolla ja ensi viikolla Suomeen on tulossa sadealueita yksi toisensa perään. Sateita tulee niin lumena, räntänä kuin vetenäkin, kertoo Foreca.

Lumisade huonontaa ajokeliä laajalti jo keskiviikkona ja torstain vastaiena yönä. Lumikertymät ovat 1–10 senttimetriä. Eniten lunta tulee Etelä-Lapissa, vähiten etelässä ja idässä. Maan länsiosassa sataa myös hieman vettä.

Lisää sateita eri olomuodoissa tulee loppuviikon ja ensi viikon aikana.

– Sadealue toisensa jälkeen kulkee Suomen yli ja samalla puhaltaa lauha etelätuuli. Suojasää hivuttautuu Etelä-Lappiin asti jo torstaina. Perjantaina nollan yläpuolelle mennään myös osassa Pohjois-Lappia. Korkeimmat lämpötilat nousevat loppuviikolla näillä näkymin 4–5 plusasteeseen paikoin maan etelä- ja keskiosassa, toteaa meteorologi Anna Latvala Forecan sivuilla.

Lumisateiden lisäksi loppuviikolla tulee Forecan ennusteen mukaan myös vettä.

– Heikkoja vesisateita tulee jo torstaina, mutta perjantain sateet tulevat maan etelä- ja keskiosassa suurimmaksi osaksi vetenä. Perjantai-iltana ja lauantaina Lapissakin tulee vettä tai räntää. Ensimmäisten talvilomalaisten paluuliikenteessä ja toisten menoliikenteessä perjantaista sunnuntaille ajokeli on välillä huono, joten kannattaa katsoa sadetutkaa ja seurata ennusteita. Eniten lumipeite madaltuu viikon aikana maan eteläosassa, jossa lumensyvyys voi paikoin laskea yli 10 senttimetriä, Anna Latvala ennakoi.

Ennusteen mukaan vaihteleva sää jatkuu myös ensi viikolla. Sadealueita kulkee edelleen Suomen yli.

– Näyttää siltä, että matalapainesää ei ole lähdossä minnekään, vaan sateita tulee Suomeen tämänhetkisen ennusteen mukaan ensi viikolla edelleen 1–2 päivän välein. Sateita tulee niin lumena kuin vetenäkin. Tulossa on ajankohtaan nähden lauhaa ja tuulista säätä, Anna Latvala toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)