Verkkouutiset

Sari Essayah vaatii Suomea torjumaan komission pakkokiintiöt

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Sari Essayah'n mielestä Suomen on torjuttava EU:n komission esitys turvapaikanhakijoiden sisäisten siirtojen vakiinnuttamisesta ja sakkomaksuista.

– Pakkokiintiöt ja rangaistusmaksut ovat vastoin EU:n jäsenmaiden itsemääräämisoikeutta maahanmuuttopolitiikassa, Sari Essayah muistutti keskiviikkona Vihdissä.

Hän totesi, että kristillisdemokraatit ovat viime kesästä lähtien painottaneet EU:n ulkorajojen valvonnan tehostamista, pakolaisleirien tilanteen helpottamista, tuen suuntaamista kriisimaiden lähialueille ja kiintiöpakolaisjärjestelmän käyttöä.

Hän valitti, että hallitus hyväksyi aiemmin esityksen turvapaikanhakijoiden sisäisistä siirroista EU:n sisällä.

– Järjestelmän toimimattomuus oli tiedossa jo tuolloin. Toimenpiteellä kiihdytettiin myös ihmissalakuljetusta, jota nyt on pyritty saamaan kuriin muun muassa lupaamalla Turkille viisumivapautta ja muita etuja. Nyt komissio on pystyttämässä pysyvää sisäisten siirtojen mekanismia, ja jopa koko Dublin-sopimuksen kumoamista, Essayah sanoi.

– Tämä voi entisestään heikentää EU:n ulkorajamaiden halukkuutta huolehtia tehokkaasta rajavalvonnasta ja kannustaa muun siirtolaisuuden kanavoitumista turvapaikanhakijoiksi.

Uusimmat
MAINOS