Verkkouutiset

Sari Essayah: Talouden kovan ytimen hoito jäi salkkujaon jalkoihin

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan mielestä hallituksen puoliväliriihestä tultiin laihoin tuloksin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah toteaa tiedotteessaan pitävänsä hallituksen puoliväliriihen tuloksia varsin laihoina erityisesti talouden ja työllisyyden haasteisiin nähden.

– Talouden ja työllisyyden kovan ytimen hoito jäi sulle-mulle -salkkujaon jalkoihin, Sari Essayah sanoo.

Hänen mukaansa kaivattuja toimenpiteitä joukossa toki oli, kuten turvallisuuteen panostaminen, joka oli ”parempi myöhään kuin ei milloinkaan”.

– Ensimmäisen kahden vuoden aikana asiaan ei paneuduttu riittävästi. Esimerkiksi poliisien määrä oli hallituksen tähän mennessä tehtyjen päätösten pohjalta laskemassa alle seitsemän tuhannen. Kaksi vuotta sitten poliisien määrä oli 7 250. Poliisimäärän väheneminen on kestämätöntä, kun ottaa huomioon haasteet nykyisessä turvallisuusympäristössä, Essayah toteaa.

Essayahin mielestä joukossa oli huonosti valmisteltuja esityksiä kuten asumistukimuutos. Se tulisi hänen mukaansa uudistaa perusturvan kokonaisuudistuksen yhteydessä; nyt tilanne vie ihmisiä toimeentuloluukulle.

– Samoin apteekkien määrän lisääminen ja ruotsin kielen vapaaehtoisuuden lisääminen muutamalle tuhannelle lapselle ovat molemmat kyseenalaisia linjauksia. Sen sijaan ne viestivät hallituksen sisäisistä vaikeuksista löytää yhteistä säveltä oikeasti tärkeille ja kaivatuille avauksille kansalaisten hyvinvointiin ja talouteen liittyen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)