Verkkouutiset

Apulaispormestari VL:ssa: Tarvitsemme lisää maahanmuuttoa

Helsingin Sanna Vesikansan mukaan hallituksen poliittiset päätökset ovat hidastaneet maahanmuuttoa.

Helsingin apulaispormestari Sanna Vesikansa (vihr.) kehottaa Vihreän Langan haastattelussa hallitusta luopumaan työvoiman tarveharkinnasta.

Tarveharkinnan mukaan avoimiin työtehtäviin olisi palkattava ensisijaisesti suomalainen tai EU-alueelta tuleva työtön työnhakija. Uudellamaalla siitä on jo luovuttu muun muassa rakennus-, siivous- ja terveydenhoitoalalla.

Vesikansan mukaan hallituksen poliittiset päätökset ovat hidastaneet maahanmuuttoa. Tiukentuneen turvapaikkapolitiikan vaikutukset tuntuvat nyt erityisesti Helsingissä.

– Jos sanotaan, että työperäistä maahanmuuttoa halutaan lisätä, pitää myös toimia sen mukaan, että tänne tuleminen helpottuisi, Vesikansa sanoo.

VL:n mukaan valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) yrittää saada tarveharkintaa mukaan meneillään oleviin kehysriihineuvotteluihin. Muut hallituspuolueet ovat suhtautuneet asiaan nihkeästi.

Helsinki päätti viime marraskuussa, että myös paperittomille maahanmuuttajille on tarjottava välttämätön perusterveydenhuolto. Kaupunki varasi tarkoitusta varten 700 000 euroa, mikä on Vesikansan mukaan riittänyt.

– Tämä on ihmisryhmä, joka pysyy pitkälti piilossa. Pikemminkin on niin, etteivät he uskalla tulla palveluihin, vaikka terveydenhoitoa oikeasti tarvittaisiin, Vesikansa pohtii.

– Kun nyt on luotu tämä uuspaperittomien joukko tietoisilla poliittisilla päätöksillä, hyvää sosiaalipolitiikkaa on pyrkiä tilanteeseen edes jollain tavalla vastaamaan.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)