Verkkouutiset

Pääministeri Sanna Marin ja huippukokouksen isäntämaan Moldovan presidentti Maia Sandu Bulboacassa, Moldovassa 1. kesäkuuta 2023. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / DANIEL MIHAILESCU

Sanna Marin: Tulee varmistaa, ettei Venäjä kierrä pakotteita

Pääministeri osallistui Euroopan poliittisen yhteisön huippukokoukseen Moldovassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-maiden johtajat ja 20 unioniin kuulumattoman eurooppalaisen maan johtajaa kokoontui Euroopan poliittisen yhteisön huippukokoukseen Moldovassa 1. kesäkuuta.

Kyseessä oli järjestyksessään toinen Euroopan poliittisen yhteisön huippukokous, joiden järjestäminen syntyi Ranskan presidentti Emmanuel Macronin aloitteesta. Edellinen kokous järjestettiin syksyllä 2022 Prahassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Huippukokouksen aiheina olivat turvallisuus, energia ja yhteyksien vahvistaminen osallistujamaiden kesken. Keskustelut oli jaettu aiheittain pienryhmiin.

Suomen pääministeri Sanna Marin osallistui turvallisuuskeskusteluun samassa ryhmässä Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin kanssa. Marin painotti pakotteiden tehokasta toimeenpanoa ja vahvan tuen jatkamista Ukrainalle. Hän myös korosti tarpeen tiivistää yhteistyötä resilienssin vahvistamisessa ja hybridiuhkien torjunnassa.

– Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan vaikuttaa merkittävästi koko Euroopan turvallisuustilanteeseen sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Paras tapa turvata Euroopan turvallisuutta on auttaa Ukrainaa puolustamaan itseään ja saavuttamaan oikeudenmukainen ja kestävä rauha. On tärkeää, että panostamme yhdessä siihen, että Venäjä ei pysty kiertämään pakotteita, sanoi pääministeri Marin.

Marin tapasi pikaisesti myös Kosovon presidentin Vjosa Osmanin, jonka kanssa hän keskusteli Pohjois-Kosovon jännitteistä. Lisäksi Marin puhui Saksan liittokansleri Olaf Scholzin kanssa Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)