Verkkouutiset

Sanna Marin: Nesteen päätös on osa vihreää siirtymää

Pääministerin mukaan tarvitaan ratkaisuja fossiilisten polttoaineiden korvaamiseksi.

Eduskunnan kyselytunnilla puhuttiin Nesteen päätöksestä sijoittaa 1,5 miljardin euron jalostamo Rotterdamiin Porvoon sijasta.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vastasi kysymyksiin asiassa.

– Kun puhutaan vihreästä siirtymästä ikään kuin vastakkaisena teollisuuden investoinneille, niin esimerkiksi tässä Nesteen tuoreessa päätöksessä on hyvä huomioida se, että tämä on investointi, joka tarkoittaa sitä, että siirrytään pois fossiilisista polttoaineista kestävämpiin polttoaineisiin, Sanna Marin aloitti.

– Eli tämä investointipäätös, harmillisesti se meni Rotterdamiin, mutta se on osa tätä vihreää siirtymää…

Toteamus sai aikaan naurua ja hälyä eduskunnan istuntosalissa.

– …ja sitä on syytä tukea, Sanna Marin jatkoi.

– Me tarvitsemme ratkaisuja fossiilisten polttoaineiden korvaamiseksi, ja Neste on yksi maailman johtavia yhtiöitä sen suhteen, millä tavalla näitä ratkaisuja kehitetään, ja on erittäin hyvä, että Neste tekee työtä vihreiden ratkaisujen löytämiseksi.

Hänen mukaansa ”vihreät ratkaisut tukevat Suomen työllisyyttä”.

– Mutta tämän yksittäisen investoinnin osalta hallitus teki kyllä kaikkensa sen eteen, että tämä sijaintipäätös oltaisiin saatu Porvooseen. Me kävimme useita keskusteluita Nesteen, niin toimitusjohtajan kuin hallituksen puheenjohtajan, kanssa — itsekin kävin useita keskusteluja ja tiedän, että työ- ja elinkeinoministeriö ja omistajaohjauksesta vastaava ministeri ja muutkin ministeriöt tekivät hartiavoimin töitä sen eteen, että sijaintipäätös oltaisiin saatu nimenomaan Porvooseen.

Uusimmat
MAINOS