Verkkouutiset

Sanna Marin: Naiset joutuivat politiikan maksajiksi

Sdp:n kansanedustaja vaatii sukupuolivaikutusten huomioimista talouspolitiikassa.

Kansanedustaja Sanna Marin (sd.) syyttää nykyhallitusta sukupuolten välisen tasa-arvon heikentämisestä. Hän viittaa tiistaina julkaistuun tutkimukseen, jonka mukaan miehet ovat hyötyneet naisia enemmän viime vuosina tehdyistä verotuksen ja sosiaalietuuksien muutoksista.

– Tiivistetysti voidaan todeta, että [Juha] Sipilän (kesk.) hallituksen talouspolitiikan maksajina ovat olleet erityisesti naiset ja jo valmiiksi heikossa asemassa olevat. Edes hallituspuolueet eivät voi asiaa enää kieltää tai muuksi selittää, Sanna Marin toteaa tiedotteessa.

Hän huomauttaa, että sukupuolitietoista budjetointia tehdään jo kansainvälisesti.

– Seuraavaksi on ratkaistava, miten epätasa-arvoinen tilanne korjataan. Kun tämä hallitus ei siihen nähtävästi kykene, on asian oltava seuraavan hallituksen työlistan kärjessä.

Etenkin sosiaalietuuksien indeksileikkaukset ja -jäädytykset ovat heikentäneet Marinin mukaan naisten ja miesten taloudellista tasa-arvoa.

– Jos haluamme jatkossa mieltää itsemme tasa-arvoiseksi maaksi, on sukupuolivaikutusten arviointi otettava lähtökohdaksi niin verotuksesta, työllisyydestä kuin tulonjaosta päätettäessä.

Uusimmat
MAINOS