Verkkouutiset

Sampo Terho: Maahanmuuton kokonaiskustannukset selvitettävä

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho penää pikaista riippumatonta selvitystä maahanmuuton kustannuksista.

”Olemme jo vuosia varoittaneet turvapaikanhakijoihin liittyvien kustannusten noususta, ja nyt ongelma on käsillä”, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho toteaa tiedotteessaan.

Hänen mukaansa maahanmuuttopolitiikan kustannusten kasvu on pyrittävä minimoimaan nykyisessä taloustilanteessa. Lisäksi Terho on sitä mieltä, että perheenyhdistämisen kriteereitä on tarkennettava pikaisesti ja maahanmuuton kokonaiskustannuksista laadittava riippumaton selvitys.

Terhon mukaan perussuomalaisten eduskuntaryhmä pitää ensiarvoisen tärkeänä, että hallitus kiirehtii hallitusohjelmaan kirjattuja maahanmuuttopolitiikan linjauksia, jotka selvittävät ja alentavat humanitaarisen maahanmuuton kustannuksia.

”Turvapaikka-anomusten käsittelyaikoja on kyettävä lyhentämään ja hylkäävän päätöksen saaneiden hakijoiden palautukset tehtävä viipymättä, kuten hallitusohjelmassa linjataan ja mihin tähtääviin toimiin on jo ryhdytty”, Terho sanoo.

Sisäministeriö kertoi torstaina tiedotteessaan turvapaikanhakijoiden määrän kasvaneen voimakkaasti tänä vuonna.

Maahanmuuttoviraston tuoreimpien arvioiden mukaan turvapaikkaa saattaa hakea Suomesta tänä vuonna jopa 15 000 ihmistä. Tämä olisi 10 000 ihmistä enemmän kuin oli arvioitu. Uusi arvio perustuu kesäkuukausien hakijamääriin ja todellinen määrä voi jäädä myös huomattavasti pienemmäksi.

Kasvaneiden lukujen taustalla ovat useat eri kriisit pääasiassa Afrikassa ja Lähi-idässä. Turvapaikanhakijoita on aiempaa enemmän koko Euroopassa, ja kyse on maailmanlaajuisesta muuttoliikkeestä.

Uusimmat
MAINOS