Verkkouutiset

Saksassa varoitus koronajoulusta, kuolemien määrän pelätään räjähtävän

Tautitapaukset ovat kasvussa ja sairaaloiden kantokyky äärirajoilla.

Saksan tartuntatautivirasto Robert Koch -instituutin johtaja Lothar Wielerin mukaan Sakan koronatilanne on erittäin dramaattinen.

– Olemme tällä hetkellä erittäin vakavassa hätätilanteessa. Joulusta tulee erittäin huono, jos emme ryhdy nyt vastatoimiin, Wieler sanoi keskiviikkona etäyhteyksin järjestetyssä keskustelutilaisuudessa.
Asiasta kertoo uutissivusto welt.de.

Robert Koch -instituutin (RKI) mukaan viimeisen vuorokauden aikana on vahvistettu 65 371 uutta tautitapausta eli 12 545 enemmän kuin vuorokautta aiemmin. Wielerin mukaan testaukset paljastavat vain osan infektioista, joten todellinen määrä voi olla jopa kaksi tai kolme kertaa suurempi. Verkkouutiset kertoo asiasta tässä.

RKI ilmoitti 264 uudesta koronakuolemasta. Viikon ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohden on nyt 336,9, kun luku oli viikko sitten 249,1. Haasteena on, että noin 33 prosentilla Saksan väestöstä ei ole minkäänlaista rokotesuojaa virusta vastaan.

Wielerin laskelmien mukaan koronaan voisi kuolla muutaman viikon kuluttua päivittäin jopa 1[nbsp]200 ihmistä, jos tartuntamäärät pysyvät ennallaan.

– Ennusteet ovat erittäin synkät.

Myös Saksan sairaalat täyttyvät koronapotilaista. Vakavaan tautikuvaan sairastuneiden määrä kasvaa, ja muiden vakavasti sairaiden potilaiden hoito pitkittyy.

Uusimmat
MAINOS