Verkkouutiset

Saksan sisäministeri vaatii turvapaikanhakijoiden pakkopalautusta Kreikkaan

Thomas de Maizière haluaisi, että Euroopassa noudatettaisiin jälleen Dublinin sopimusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan sisäministeri Thomas de Maizière vaatii kreikkalaisen Kathimerini-lehden haastattelussa Euroopan unionia noudattamaan tiukasti Dublinin sopimusta. Sisäministerin mukaan Kreikan kautta EU-alueelle tulleet turvapaikanhakijat olisi palautettava maahan vaikka pakolla.

Asiasta uutisoi EurActiv.

Dublinin sopimuksen mukaan turvapaikanhakijan on jätettävä hakemuksensa siinä EU-maassa, johon hän saapui ensimmäisenä unionin alueelle tullessaan. Turvapaikanhakija tulisi myös palauttaa ensimmäiseen maahan, mikäli hän päätyy johonkin toiseen EU-valtioon ennen kuin hänen hakemuksensa on käsitelty.

– Haluaisin, että Dublinin sopimusta sovellettaisiin jälleen. Keskustelemme asiasta EU:n sisäministerien kanssa myöhemmin lokakuussa, de Maizière toteaa.

Sisäministeri moitti sunnuntaina Kreikkaa siitä, ettei se ole onnistunut panemaan täytäntöön Turkin kanssa maaliskuussa tehtyä pakolaissopimusta.

– Kreikan tulisi suorittaa enemmän karkotuksia, de Maizière totesi ARD:n haastattelussa.

Thomas de Maizière vaati paluuta Dublinin sääntöihin jo elokuussa. Tuolloin Kreikka valitti maassa jo ennestään olevien pakolaisten suurta määrää.

Saksan sisäministerin mukaan vahvat kreikkalaisreaktiot tai suuret pakolaismäärät eivät poista tarvetta noudattaa sopimusta.

– Kritiikki siitä, ettei sitä noudateta, kasvaa jatkuvasti Saksassa, hän huomautti.

Thomas de Maizièren mukaan Saksa on valmis ottamaan Kreikasta ja Italiasta enintään 500 turvapaikanhakijaa kuukaudessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)