Verkkouutiset

CDU:n puoluesihteeri palauttaisi kansalaispalveluksen

Annegret Kramp-Karrenbauerin mukaan ajatuksena on, että vuoden palvelus koskisi myös Saksaan saapuvia pakolaisia.

Saksan keskusta-oikeistolaisen CDU:n puoluesihteeri Annegret Kramp-Karrenbauer ehdottaa Westdeutsche Allgemeine Zeitungin haastattelussa varusmies- tai kansalaispalveluksen palauttamista. Kramp-Karrenbauerin mukaan monet CDU:n jäsenistä ovat puhuneet kansalaispalveluksen palauttamisesta, kun hän on kiertänyt puolueen kenttäorganisaatiota osana puoluesihteerin tehtävää.

– Monet pöydällä olevista ehdotuksista puhuvat vuoden palveluksesta miehille ja naisille. Palvelus ei koskisi vain Saksan kansalaisia, vaan myös täysi-ikäisiä pakolaisia ja turvapaikanhakijoita, jotka asuvat Saksassa. Mielestäni tällaista lähestymistapaa tulisi harkita.

Kramp-Karrenbaueria on pidetty liittokansleri Angela Merkelin läheisenä liittolaisena ja Merkelin omana suosikkina seuraajakseen.

– Jos pakolaiset suorittaisivat palveluksen, joka voisi olla pakollinen tai vapaaehtoinen, se helpottaisi heidän integroitumistaan maahan ja yhteiskuntaan. Se lisäisi myös muiden hyväksyntää pakolaisia kohtaan.

Kramp-Karrenbauerin mukaan hän ei ole vielä varma, pitäisikö vuoden palveluksen olla pakollinen vai vapaaehtoinen.

– CDU:n sisällä on paljon kannatusta pakollista palvelusta kohtaan. Itse en ole vielä varma. Äitini puhui aina siitä, kuinka hän joutui suorittamaan pakollisen palveluksen natsi-Saksassa. Se on aina takaraivossani.

Uusimmat
MAINOS