Verkkouutiset

CDU:n puoluesihteeri palauttaisi kansalaispalveluksen

Annegret Kramp-Karrenbauerin mukaan ajatuksena on, että vuoden palvelus koskisi myös Saksaan saapuvia pakolaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan keskusta-oikeistolaisen CDU:n puoluesihteeri Annegret Kramp-Karrenbauer ehdottaa Westdeutsche Allgemeine Zeitungin haastattelussa varusmies- tai kansalaispalveluksen palauttamista. Kramp-Karrenbauerin mukaan monet CDU:n jäsenistä ovat puhuneet kansalaispalveluksen palauttamisesta, kun hän on kiertänyt puolueen kenttäorganisaatiota osana puoluesihteerin tehtävää.

– Monet pöydällä olevista ehdotuksista puhuvat vuoden palveluksesta miehille ja naisille. Palvelus ei koskisi vain Saksan kansalaisia, vaan myös täysi-ikäisiä pakolaisia ja turvapaikanhakijoita, jotka asuvat Saksassa. Mielestäni tällaista lähestymistapaa tulisi harkita.

Kramp-Karrenbaueria on pidetty liittokansleri Angela Merkelin läheisenä liittolaisena ja Merkelin omana suosikkina seuraajakseen.

– Jos pakolaiset suorittaisivat palveluksen, joka voisi olla pakollinen tai vapaaehtoinen, se helpottaisi heidän integroitumistaan maahan ja yhteiskuntaan. Se lisäisi myös muiden hyväksyntää pakolaisia kohtaan.

Kramp-Karrenbauerin mukaan hän ei ole vielä varma, pitäisikö vuoden palveluksen olla pakollinen vai vapaaehtoinen.

– CDU:n sisällä on paljon kannatusta pakollista palvelusta kohtaan. Itse en ole vielä varma. Äitini puhui aina siitä, kuinka hän joutui suorittamaan pakollisen palveluksen natsi-Saksassa. Se on aina takaraivossani.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)