Verkkouutiset

Saksan AfD hajosi jo – puheenjohtaja ei aio liittyä parlamenttiryhmään

Liittopäiville nousseen kansallis-konservatiivisen AfD-puolueen puheenjohtaja Frauke Petry ei aio liittyä puolueen parlamenttiryhmään.

Oikeistokonservatiivista AfD-puoluetta vuodesta 2015 Frauke Petry ilmoitti puolueen johdon pitämässä lehdistötilaisuudessa, ettei aio liittyä puolueen parlamenttiryhmään ja poistui tämän jälkeen tiedotustilaisuudesta. Petry valittiin Saksin osavaltiosta suoralla mandaatilla liittopäiville sunnuntain vaaleissa.

Petry totesi tiedotustilaisuudessa, että hänen tavoitteenaan on ollut tehdä AfD:stä niin nopeasti kuin mahdollista hallituskelpoinen puolue ja valmistautua hallitusvastuuseen vuonna 2021.

Puolueen toinen puheenjohtaja Jörg Meuthen sanoi Petryn poistuttua, ettei tämä ole enää pitkään aikaan työskennellyt rakentavasti puolueen muun johdon kanssa.

Petryn ja muun puolueen riidat tulivat julki jo keväällä pidetyssä puoluekokouksessa, kun kovemman linjan kannattajat sysäsivät hänet syrjään. Petry ilmoitti tuolloin, ettei ole käytettävissä puolueensa kärkiehdokkaaksi, jolloin kärkiehdokkaiksi valitiin kovan maahanmuuttovastaisen linjan edustajat Alexander Gauland ja Alice Weidel. Petry olisi halunnut viedä puoluetta yleisporvarilliseen ja muiden puolueiden kanssa yhteistyökykyiseen suuntaan tiukan maahanmuuttovastaisuuden sijaan.

Petry syrjäytti vuonna 2015 puolueen johdosta maltillista eurokriittistä ja porvarillista linjaa edustaneen Berndt Lucken kansallis-konservatiivisemmalla ja maahanmuuttokriittisemmällä linjallaan.

Uusimmat
MAINOS