Verkkouutiset

Saksa sulkee yhteiskuntansa joulun ja uudenvuoden yli

Koronasulku tulee kestämään noin kuukauden ajan.

Saksassa laitetaan ensi viikolla käytäntöön kansallinen koronasulku (lockdown) maassa rajusti lisääntyneiden koronavirustartuntojen ja -kuolemien vuoksi, Sky News uutisoi.

Uudet rajoitustoimet ovat voimassa noin kuukauden. Ne tulevat voimaan alkavan viikon keskiviikkona 16. joulukuuta ja kestävät sunnuntaihin 10. tammikuuta 2021 saakka.

Saksassa oli jo ennestään päällä yhteiskunnan osittainen sulku. Jo aiemmin suljettiin baarit ja ravintolat, ja ne tulevat pysymään suljettuina myös uusien rajoitusten astuessa voimaan. Lisäksi alkoholin juonti julkisilla paikoilla kielletään.

Myös esimerkiksi koulut, kaupat, kampaamot, kauneushoitolat ja tatuointipaikat suljetaan. Lisäksi uudenvuoden ilotulitteiden myynti kielletään.

Jo aiemmin säädetty, korkeintaan kahden (2) eri talouden ja maksimissaan viiden (5) hengen kokoontumisrajoitus tullaan pitämään voimassa.

Kokoontumisrajoitusta höllennetään kuitenkin hieman joulun alla. 23. joulukuuta – 1. tammikuuta välisellä ajalla korkeintaan kymmenen (10) hengen kokoontumiset tulevat olemaan sallittuja.

Ovensa sulkemaan joutuville yrityksille tullaan tarjoamaan rahallista tukea.

Koronatilanne on pahentunut Saksassa. Tänään sunnuntaina Saksassa todettiin noin 20 200 uutta koronatartuntaa sekä 321 virukseen liittyvää kuolemaa.

Yhteensä Saksassa on todettu koronatartuntoja Johns Hopkinsin yliopiston tietojen mukaan yli 1,3 miljoonaa. Viruksen vuoksi on kuollut 21 900 henkilöä.

Uusimmat
MAINOS