Verkkouutiset

Saksan liittokansleri Olaf Scholz. DPA / LEHTIKUVA / KAY NIETFELD

Saksa lisää sata miljardia euroa puolustusmenoihin

Kyseessä on massiivinen puolustusmenojen lisäys Saksalta.

Saksa on päättänyt jälleen  poiketa pitkäaikaisesta puolustuspoliittisesta perinteestään, jossa alhaiset puolustusmenot on nähty hyveenä. Sunnuntaina 27. helmikuuta Saksan liittokansleri Olaf Scholz kuitenkin ilmoitti Saksan liittopäivien ylimääräiselle täysistunnolle 100 miljardin ohjaamisesta puolustusmenoihin.

– Meidän tulee investoida enemmän maamme turvallisuuteen sekä suojella vapauttamme ja demokratiaamme, liittokansleri Scholz sanoi seisaaltaan suosiota osoittavalle parlamentille.

Tämä tarkoittaa sitä, että Saksan puolustusmenot nousevat yli kahteen prosenttiin bruttokansantuotteesta, joka on puolustusliitto Naton jäsenmaille asetettu tavoite. Kyseessä on toinen mullistus Saksan puolustuspolitiikassa sen jälkeen, kun eilen launtaina Saksa päätti viimein sallia aseviennin Ukrainaan.

Scholzin mukaan Venäjän suurhyökkäys Ukrainaan on aloittanut uuden aikakauden maailmassa, eikä muunlainen vastaus ole mahdollista Vladimir Putinin aggressiolle.

 

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)