Verkkouutiset

”Sairasta, pelottavaa” – Yhä uusia tappouhkauksia naispoliitikoille

Kokoomuksen ja SDP:n opiskelijajärjestöjen naispuoliset vetäjät ovat tehneet rikosilmoitukset saamistaan tappouhkauksista.

Demariopiskelijoiden puheenjohtaja Anette Karlsson ja kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtaja Sofi Weckman, joka toimii myös Verkkouutisten avustajana, saivat viime perjantaina kello 11.40 sähköpostin otsikolla ”Mielipidekirjoituksenne kielipolitiikasta”.

Sähköpostin lähettäjäkentässä luki [email protected]. Sähköposti viittasi tähän naisten maaliskuussa yhdessä tekemään kirjoitukseen kaksikielisyydestä.

Sähköpostin teksti oli seuraava:

”Tiedämme, että se parin kuukauden takainen ääliömäinen ja lapsellinen kielipolitiikkaa käsitellyt kirjoituksenne on peräisin svekomaanipiireiltä. Vaikka toimittekin vain bulvaaneina, niin olette silti syyllistyneet maanpetokseen, josta tuomio on ehdollinen kuolemanrangaistus. Rangaistus pannaan täytäntöön heti, kun syyllistytte seuraavan kerran vastaavaan rikokseen.

Varoitus, jonka voitte kertoa kaltaisillenne muillekin maanpettureille: Meillä aidoilla suomailaisuustahoilla on ilmiantajia järjestöissä, joissa olette mukana. Teidän toimianne seurataan tarkasti kuolemaanne asti.”

Useat kaksikieliset tai suomenruotsalaiset tunnetut tai ruotsin asemaa puolustaneet naiset ovat viime päivinä saaneet netissä ja puhelimitsekin tappouhkauksia. Niitä ovat saaneet ainakin toimittaja Bettina Sågbom, Rkp:n varapuheenjohtaja Päivi Storgård ja Helsingin Sanomien naispuoliset päällikkötoimittajat. Etujärjestö Folktinget on saanut pommiuhkauksen.

Sofi Weckman kertoo hänen ja Anette Karlssonin pohtineen pitkään, uskaltavatko he edes tuoda saamaansa uhkausta julki.

Rikosilmoitukset he tekivät heti perjantaina.

– Ilman muuta henkilökohtaisen uhkauksen saaminen on järkyttävää ja pelottavaa. Tämmöinen on todella sairasta käytöstä. Todella surullista, että on syntynyt tällainen ilmapiiri, Sofi Weckman toteaa.

Weckman sanoo puolueensa arvostavan kaksikielistä Suomea. Hän toivoo poliisin tekevän asian selvittämiseksi kaikkensa, vaikka tekijän tai tekijöiden kiinni saaminen on varmasti vaikeaa.

– Tätä ei saa missään nimessä sallia, hän sanoo.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)