Verkkouutiset

Sairaala keskeytti koronarokotukset sivuvaikutusten takia

Keskeytystä kuvataan väliaikaiseksi.

Yhdysvaltain Illinoisin osavaltiossa sijaitseva Advocate Condell Medical Center on keskeyttänyt väliaikaisesti koronavirusrokotusten antamisen sivuvaikutusten takia.

Asiasta uutisoivan ABC:n mukaan neljä rokotteen saanutta hoitohenkilökunnan jäsentä on kertonut reaktioista pian rokotuksen saamisen jälkeen. Rokotettujen sanotaan kokeneen kihelmöintiä ja kohonnutta sykettä. Kolmen heistä kerrotaan toipuvan kotona, mutta yksi rokotettu joutui hoitoon. Yksityiskohtia ei ole kerrottu tämän tarkemmin.

Ensimmäisenä hyväksyttyä Pfizerin ja BioNtechin rokotetta pidetään turvallisena ja hyvin siedettynä, ja sen sivuvaikutuksia on kuvattu vähäisiksi.

ABC:n mukaan havaitut reaktiot eivät olleet yllätys. Sairaala kertoo, että rokotukset kuitenkin keskeytettiin, jotta sivuvaikutusten syy saadaan selvitettyä.

Ainakin kaksi terveydenhoidon työntekijää on saanut allergisen reaktion ensimmäisenä rokotukset aloittaneessa Britanniassa. Tämän jälkeen päätettiin, ettei vakavasti allergisia toistaiseksi rokoteta Pfizerin rokotteella.

Uusimmat
MAINOS