Verkkouutiset

Marjastaja metsässä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Saako marjoja poimia toisen pihasta? Näin menee jokamiehenoikeus

Asiantuntijan mukaan metsässä ei tarvitse maanomistajan lupaa, mutta pihapiiriin ei saa mennä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Marjasato kypsyy ympäri Suomea ja esimerkiksi mustikkasatoa päästään laajalti keräämään jo heinäkuussa, kertoo Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK tiedotteessa.

– Suomen metsiin mahtuu marjanpoimijoita ja valitettavan suuri osa marjasadosta jää poimimatta, toteaa MTK:n ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Metsässä kasvavien luonnonmarjojen kerääminen kuuluu jokaisenoikeuksiin (ent. jokamiehenoikeudet), eli marjojen poimimiseen ei tarvita erikseen maanomistajan lupaa. Muutama asia kannattaa Siivosen mukaan kuitenkin marjaretken osalta pitää muistissa.

– Ihmisten pihapiiriin ei saa marjoja mennä etsimään. Hyvä nyrkkisääntö on, että metsä tulisi jättää mahdollisimman koskemattomaan kuntoon. Esimerkiksi puun oksien tahallinen katkominen ja saunavihdan tekeminen marjaretken ohella ei jokaisenoikeuksiin kuulu. Autolla metsään suuntaavan tulee muistaa, että auto pitää pysäköidä niin, ettei se haittaa tai estä muita kulkijoita, hän kertoo.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)