Verkkouutiset

Saakashvili suututtaa oligarkkeja Ukrainassa – ”pureva koira”

Georgian entisen presidentin tekemä korruptionvastainen työ Ukrainassa on herättänyt voimakkaita reaktioita.

Odessan kuvernööriksi toukokuussa nimitetty Georgian entinen presidentti Mikhail Saakashvili on herättänyt jälleen voimakkaita tunteita korruptionvastaisella toiminnallaan Ukrainassa, kertoo Ukrainska Pravda.

Jo nimityksensä jälkeen kesäkuussa Saakashvili laittoi Odessan alueen tulli- ja poliisijohtoa uusiksi. Nyt johtava oligarkki Ihor Kolomoiskyi kommentoi voimakkaasti miehen edesottamuksia omistamallaan tv-kanavalla.

Taustalla on kiista lentomatkustamisen hinnoittelusta, josta Kolomoiskyin on vihjailtu hyötyvän. Maan pääministeri Arseni Jatsenjuk on kieltäytynyt selvittämästä asiaa.

Oligarkki Ihor Kolomoiskyi on yksi Ukrainan rikkaimpia miehiä. Forbes arvioi hänen varallisuudekseen 1,8 miljardia dollaria (noin 1,7 miljardia euroa) vuonna 2014. Saakashvili on aiemmin myös antanut ymmärtää, että Kolomoiskyi on sekaantunut salakuljetukseen Odessan satamassa.

Kolomoiskyin mielestä Odessan kuvernööri on ”pureva koira” ja hänen mukaansa on tarpeen rangaista sekä koiraa että isäntää. Hänen mukaansa Saakashvilin voisi lähettää postiennakolla takaisin Georgiaan.

Mikhail Saakashvili kommentoi asiaa yhteisöpalvelu Facebookissa. Hänen mukaansa kommentit eivät ole sattumaa ja korruptionvastaisia uudistuksia tarvitaan edelleen.

”Oligarkit hankkivat rahaa valtion heikkoudella ja tekevät kaikkensa, että valtio pysyy heikkona.”

Uusimmat
MAINOS