Verkkouutiset

Lumisadetta Vantaan Korsossa 23. tammikuuta 2022. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Sää jatkuu vaihtelevana – aluevaaleja käydään lumisateessakin

Sää lauhtuu föhn-tuulen myötä erityisesti Lapissa.

Tammikuun sää on ollut vaihtelevaa ja jatkuu sellaisena, kertoo Foreca. Sunnuntaina Norjan vuoriston föhn-tuuli alkaa puhaltaa läntisenä ilmavirtauksena yli Suomen ja sää alkaa lauhtua.

– Sää on aluksi pilvinen, mutta päivän mittaan maan länsiosassa, myös Länsi-Lapissa pilvipeite alkaa rakoilla. Maan etelä-, keski- ja itäosassa sataa päivällä lunta, kun Suomen ylle muodostuu kapea ja pitkä sadealue. Sateet väistyvät päivän edetessä itään, meteorologi Joanna Rinne ennustaa.

Aluevaalipäivänä lämpötila on nollan kieppeillä maan etelä- ja länsiosissa. Idässä pakkasta on 2-7 miinusastetta. Pohjoisessa 1-5 miinusastetta, mutta jo iltaa kohden lämpötila lauhtuu plussan puolelle.

– Sunnuntain aikana sää lauhtuu maan pohjoisosassa reilusti. Yön lähestyessä koko Lapissa on 2–5 lämpöastetta, Pohjois-Pohjanmaallakin lämpötila nousee −1 ja +3 asteen välille. Etelässä ja idässä lämpötila on puolenyön aikaan −2 ja +2 asteen välillä.

Maanantaina föhn-tuulen länsivirtaus jatkuu voimakkaana, joten maanantaiaamuna Lapissa lämpötila muuta maata lämpimämpi. Koko maan lämpötila on maanantaina nollan kieppeillä ja tiistaita kohden alkaa koko maassa jo jälleen pakastaa. Lämpötilojen vaihtelu suojan ja pakkasen välillä jatkuu.

Uusimmat
MAINOS