Verkkouutiset

Syksyä Merisatamanrannassa Helsingissä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Sää ei viilene, lämpöä luvassa yli 20 astetta

Meteorologin mukaan syksyn lämpötilat ovat ajoittain jopa kesäisiä.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF on julkaissut tuoreen kuukausiennusteen. Sen mukaan syyskuu päättyy ja lokakuu etenee Suomessa laajalti keskimääräistä lämpimämmässä säässä, kertoo Foreca.

– Vielä tuntuu kesän rippeitä, vaikka syyskuun loppu häämöttää. Ensimmäiset kunnon lumisateet tulivat jo Suomeen, mutta 21. ja 22. syyskuuta lämpötila on jopa kesäinen: yli 20 asteeseen mennään perjantaina paikoin Pohjois-Pohjanmaalla asti. Öisinkin on loppuviikolla laajalla alueella 10–15 astetta, toteaa Forecan meteorologi Anna Latvala.

Syyskuun 25. päivänä alkavalla viikolla Suomessa on jopa 1–4 astetta keskimääräistä lämpimämpää, vaikka sitä edeltävänä viikonloppuna sää hieman viilenee.

– On täysin mahdollista, että ainakin maan eteläosassa lämpötila voi välillä mennä taas lähelle 20 asteen lukemia. Syksy eteneekin kuukausiennusteen mukaan yleisesti tavanomaista lämpimämmässä säässä, Latvala kertoo.

Ennusteen mukaan 2. lokakuuta alkavalla viikollaviikon keskilämpötila on 0–2 astetta tavanomaista lämpimämpi. Sää voi kuitenkin olla ajoittain sateista.

Tavanomaista lämpimämpi sää jatkuu tästä vielä ainakin pari viikkoa, jos kuukausiennuste pitää paikkansa.

– Lämpimähkö sää saattaa jatkua, mutta Suomessa ei ole merkittäviä poikkeamia sademäärässä, Latvala toteaa.

Foreca kertoo, että pitkän ajan sääennusteet kertovat viikon tai kuukauden keskimääräisestä säästä, eivät yksittäisten päivien säästä. Keskimääräiset lukemat voivat toteutua monella eri tavalla. Sään vaihtelu viikkojen ja kuukausien sisällä voi siis olla suurta.

 

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)