Verkkouutiset

Räjähdys tallentui lennokkivideolle. / mil.gov.ua

Rypälepommi räjäyttää videolla hyökkääjän ammusvaraston

Uuden ammustyypin kerrotaan vauhdittaneen Ukrainan vastahyökkäystä loppukesästä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asiantuntijoiden mukaan Yhdysvaltain kesällä toimittamat rypäleammukset ovat osoittautuneet tehokkaiksi Ukrainan vastahyökkäyksen tukena maan etelä- ja itäosissa.

Niitä on käytetty liikkeellä olevien venäläisjoukkojen lisäksi linnoitettujen asemien tuhoamiseen, sillä tykistökranaatista irtoavat pienemmät räjähteet aiheuttavat tavanomaisia ammuksia suurempia tappioita esimerkiksi juoksuhaudoissa.

Venäjän sotabloggaajat ovat kertoneet rypäleammusten vaikeuttaneen joukkojen rintamatilannetta viime aikoina. Uuden tukipaketin taustalla oli lisäksi se, että Ukrainan asevoimien 155 millimetrin ammukset olivat huvenneet huolestuttavaan tahtiin.

Ukrainan asevoimien jakaman lennokkivideon perusteella rypäleammuksilla on tuhottu myös rintaman tuntumassa olevia Venäjän ammusvarastoja. Infrapunakameralla kuvatulla videolla näkyy, kuinka ammukset leviävät maantien varteen.

Valtava räjähdys ja sitä seurannut tulipalo viittaavat siihen, että kyseiseen kohtaan oli varastoitu runsaasti ammuksia tai esimerkiksi miinoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
Talous

Inflaatio oli toukokuussa 1,5 prosenttia

Inflaation hidastuminen huhtikuusta toukokuulle johtui muun muassa asuntolainojen keskikoron ja kulutusluottojen korkojen lievemmästä noususta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)