Verkkouutiset

Ruotsin kokoomus otti askeleen lähemmäs Natoa: On Nato-selvityksen aika

Ruotsin maltillisen kokoomuksen johtoon lauantaina valittu Anna Kinberg Batra otti linjapuheessaan askeleen lähemmäksi Nato-jäsenyyttä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Emme voi antaa pelon perinnön menneisyydestä estää meitä vahvistamaan Ruotsin turvallisuutta pitkällä aikavälillä, Anna Kinberg Batra sanoi.

Hän totesi haluavansa edistää laajaa poliittista yhteisymmärrystä Ruotsin turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta, mutta sitä ennen olisi syytä olla selvää, mistä puhutaan.

Kinberg Batra haluaa, että Ruotsi on aktiivinen sekä EU:ssa ja YK:ssa. Mutta hänen mukaansa tarvitaan keskustelua siitä, miten Ruotsi rakentaa turvallisuutta yhdessä muiden kanssa.

– Ruotsin on otettava merkittäviä askelia lähemmäs Natoa. Siksi minun ensimmäinen turvallisuuspoliittinen vastaus tähän on: haluan nähdä tutkimuksen konkreettisista edellytyksistä Ruotsin Nato-jäsenyydestä. Sen aika on nyt, Kinberg Batra linjasi.

Vuonna 1970 syntynyt Anna Maria Kinberg Batra on toiminut maltillisen kokoomuksen parlamenttiryhmän puheenjohtajana vuodesta 2010.

Valmistuttuaan kauppakorkeakoulusta hän työskenteli viestintäkonsulttina vuosina 2000–2005. Samaan aikaan hänellä oli oma PR- ja viestintäalan yritys. Kinberg Batra oli johtajana Tukholman kauppakamarissa vuosina 2005–2006. Kansaedustajaksi hänet valittiin vuoden 2006 valtiopäivävaaleissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)