Verkkouutiset

Ruotsalainen poliisi: Emme ole uskaltaneet kertoa kaikesta, koska se auttaisi ruotsidemokraatteja

Ruotsissa kohutaan festivaalilla ainakin kahtena vuotena tapahtuneesta tyttöjen häirinnästä.

Dagens Nyheter on uutisoinut We are Sthml -festivaaleilla tapahtuneesta jopa 11-12-vuotiaiden tyttöjen häirinnästä. Ahdistelijat ovat olleet ulkomaalaisia poikia.

Ruotsin poliisi on kertonut festivaalien sujuneen rauhallisesti. Nyt kuohutaan siitä, ettei tapauksista olekaan kerrottu.

– Tämä on arka kohta, me emme joskus uskalla sanoa miten asiat ovat, koska ajattelemme että se toimii ruotsidemokraattien hyväksi. Meidän on poliisissa otettava tästä opiksi, Södermalmin poliisipäällikkö Peter Ågren toteaa DN:ssa.

DN:ssa on julkaistu tietoja poliisin sisäisistä päivittäisraporteista festivaalien aikana.

”Ongelmaa nuorten miesten kanssa jotka hierovat itseään nuoriin tyttöihin yleisömeressä kuten edellisinä vuosina”, eräässä raportissa todetaan.

”Huolimatta olosuhteisiin nähden pienestä yleisömerestä häirittiin useita tyttöjä poikien toimesta ja tehtiin useita seksuaalisia toimia yleisömeren suojassa”, toisessa lukee.

”Kyseessä ovat niin sanotut pakolaisnuoret lähinnä Afganistanista. Useampia jengistä otettiin kiinni seksuaalisen häirinnän vuoksi. Jengi jopa rähinöi illan aikana”, poliisi kirjasi.

Uusimmat
MAINOS