Verkkouutiset

Rokotekriitikot osoittivat mieltään elokuussa Kaliforniassa. LEHTIKUVA / AFP Ringo Chiu

Rokotekriitikko kuoli koronaan

Pastori ja radiojuontaja Bob Enyart kehotti boikotoimaan rokotteita, kunnes hän hävisi taistelun sairautta vastaan.

Yhdysvaltalainen pastori ja radiojuontaja Bob Enyart on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen. Aiemmin laitaoikeistolainen Enyart oli kehottanut radio-ohjelmassaan ihmisiä boikotoimaan koronarokotteita.

Enyart joutui sairaalaan kaksi viikkoa sitten yhdessä vaimonsa kanssa, ja tuolloin hänen uskonnollinen yhteisönsä Denver Bible Church uskoi heidän saavan hyvää hoitoa.

– Me rukoilemme heidän pelastuvan, kirkko totesi.

Maanantaina Enyartin kollega Real Science Radio -asemalta (Todellisen tieteen radio) Fred Williams kertoi Enyartin kuolemasta Facebookissa. Hänen mielestään taivas saa lahjan, mutta maan päälle jää valtava aukko.

– Raskain sydämin joudun kertomaan, että ystäväni on hävinnyt taistelunsa koronan kanssa. Bob Enyart oli yksi terävimmistä ihmisistä ja varmasti viisain ihminen jonka tunnen, Williams kirjoitti.

Denver Post -lehti antaa toisenlaisen kuvan Enyartista. Lehden mielestä Enyart oli brutaali kansankiihottaja, joka muun muassa luki Aidsiin kuolleiden ihmisten kuolinilmoituksia ohjelmassaan ja ilakoi näiden kuolemalla. Enyart vaati myös, että abortin tehneille naisille tulisi langettaa kuolemantuomio.

Enyart ja hänen vaimonsa kieltäytyivät koronarokotteesta. Hän kehotti ohjelmassaan muitakin kieltäytymään, koska rokotteen valmistuksessa on ”käytetty abortoitujen lasten soluja”.

Viime vuonna Enyart haastoi oikeuteen kotiosavaltionsa Coloradon ja katsoi, että julkinen valta ei voi asettaa maskipakkoa eikä rajoittaa jumalanpalveluksiin osallistuvien ihmisten määrää. Enyart voitti jutun.

Monet laitaoikeistolaiset radiojuontajat ovat vastustaneet koronan rajoitustoimia ja rokotteita. Heistä ainakin neljä on kuollut, kertoo The Guardian.

Uusimmat
MAINOS