Verkkouutiset

Rkp:n presidenttiehdokkaaksi tulossa entinen kommunistien keskuskomitean jäsen

Nils Torvaldsin tausta ei vaikuta estävän Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen valintaa.

Rkp valitsee ensi viikonvaihteen puoluekokouksessaan Helsingissä presidenttiehdokkaansa. Tehtävään ollaan valitsemassa meppi ja ex-toimittaja Nils Torvalds, 71.

Rkp:n mahdollinen valinta on eräässä mielessä ainutlaatuinen. Nils Torvalds liittyi Wikipedian mukaan Suomen kommunistiseen puolueeseen vuonna 1962, mutta oikea vuosi on 1969. Hänet valittiin Skp:n keskuskomiteaan asti vuonna 1982.

Puolueen varapuheenjohtaja Anders Adlercreutz sanoo Verkkouutisille, että ”ymmärrän kysymykset asiasta ja ne ovat tietenkin oikeutettuja”.

– Kyllähän menneisyyttä saa ja tuleekin tonkia. Mutta sanoisin että hänen viime vuosikymmenien poliittiset tekonsa osoittavat, että hän ei ole asioista samaa mieltä enää, Anders Adlercreutz sanoo.

– Tämä vastaava koskee monia muitakin yhä nykyään politiikassa toimivia, ei hän ole yksin siinä, että näki maailman vähän toisen näköisenä 1970-luvulla.

Adlercreutzin mukaan tällä hetkellä ”näyttää vahvasti siltä”, että Torvaldsin presidenttiehdokkuus toteutuu.

– Muita ehdokkaita ei ole noussut esille. Puoluekokous päättää viikonloppuna.

Nils Torvalds nousi europarlamenttiin varasijalta 2012 ja hänet valittiin mepiksi 2014 vaaleissa 29 355 äänellä. Hänet tunnetaan myös Linux-käyttöjärjestelmän luoneen Linus Torvaldsin isänä.

Uusimmat
MAINOS