Verkkouutiset

RKP:n Nylund: Kehitysyhteistyöstä leikkaaminen on väärin

RKP:n kansanedustaja Mats Nylund vastustaa hallituksen päätöstä leikata kehitysyhteistyörahoista 37,7 miljoonaa euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

RKP:n kansanedustaja Mats Nylundin mukaan hallituksen päätös leikata kehitysyhteistyörahoista 37,7 miljoonaa euroa sivuuttaa täysin viime eduskunnan tekemät päätökset ja sitoumukset.

– Hallituksen kaavailemat massiiviset kehitysyhteistyöleikkaukset uhkaavat vaarantaa Suomen maineen luotettavana kansainvälisenä toimijana, toteaa valtiovarainvaliokunnan jäsen Mats Nylund tiedotteessaan.

Valiokunta käsitteli torstaina vuoden 2015 toisen lisätalousarvioesityksen. Nylund korostaa edellisen eduskunnan tehneen kehyspäätöksen siitä, että päästöoikeuksien huutokaupasta saadut tulot ohjattaisiin ilmastorahoitukseen ja kehitysyhteistyöhön.

Hän muistuttaa, että tämä raha, 37,7 miljoonaa euroa, oli sisällytetty valtiovarainministeriön lisätalousarvioon, mutta hallitus päätti poistaa rahan.

– Hallituksen olisi syytä kunnioittaa eduskunnan kehyspäätöstä. Nyt hallitus päinvastoin ilmaisee, että se ei pidä kehitysyhteistyötä tärkeänä, sanoo Nylund, joka valiokunnassa jätti vastalauseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)