Verkkouutiset

RKP tyytyväinen pakolaiskiintiön nostoon

Hallituksen päätös nostaa pakolaiskiintiö on inhimillisen ja vastuullisen politiikan voitto, toteaa RKP.

Suomelle on kunnia-asia avustaa kansainvälisten kriisien yhteydessä vastaanottamalla pakolaisia, sanoo RKP:n puheenjohtaja, puolustusministeri Carl Haglund hallituksen sovittua ensimmäisestä lisätalousarviosta vuodelle 2015.

Hallituksen päätös kiintiön nostamisesta tarkoittaa, että Suomi vastaanottaa tänä vuonna 300 pakolaista enemmän kun alkujaan oli suunniteltu.

– Tilanne muun maussa Syyriassa on äärimmäisen vaikea ja YK:n pakolaisjärjestö UNCHR on useaan otteeseen kehottanut Suomea nostamaan pakolaiskiintiötään. On korkea aika reagoida. Tämä päätös on todella tärkeä, mutta pitkällä aikavälillä meidän on nostettava pakolaiskiintiötä tuntuvasti ja pysyvästi, Haglund linjaa.

Hän kiittelee myös hallituksen lisätalousarvioon kuuluvia panostuksia yrittäjyyteen, muun muassa yritysten arvonlisäverovelvollisuuden alaraja nostoa sekä sukupolvenvaihdoksien helpottamiseksi tarkoitettua perintöveron maksuajan pidnnystä viidestä seitsemään vuoteen.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)