Verkkouutiset

Risto Volanen: ”Kyberkyyditys itärajalle”, Erkki Tuomioja: ”Pohjanoteeraus”

Ulkopolitiikan kahden vaikuttajan mielestä Suomen Geopoliittinen seura ei ansaitse arvostelua.

Verkkouutiset julkaisi 13.11.2016 tästä löytyvän artikkelin Suomalaisyhdistyksen toiminta herättää kysymyksiä Venäjän vaikutuksesta: Mikä on Geopoliittinen Seura?.

Entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) arvostelee artikkelia Facebook-päivityksessään.

– En ole ollut perustamassa Suomen Geopoliittista Seuraa enkä käynyt sen tilaisuuksissa, mutta tunnen sen johtohenkilöt ja pidän todellisena pohjanoteerauksena Kokoomuksen verkkouutisten eilistä artikkelia jossa seuran ”muutamien johtohenkilöiden” puheenvuoroja pidettiin ”presidentti Vladimir Putinin politiikkaa myötäilevinä ja Suomen turvallisuuspoliittisia valintoja kyseenalaistavina”, Erkki Tuomioja kirjoittaa.

– Verkkouutisissa kirjoitettiin nimettömiin lähteisiin ja amerikkalaiseen US Army War Collegen ex-professoriin Stephen Blankeen viitaten myös, että sen ”haastatteluissa vilahtelee jopa tiedustelukäsite ’vaikuttaja-agentti’ ”.

Erkki Tuomioja sanoo tältä osin voivansa yhtyä entisen valtiosihteeri Risto Volasen (kesk.) blogissaan esittämään arvosteluun.

Risto Volanen kirjoittaa näin:

– Nykypäivän (Verkkouutisten, toim. huom.) artikkelin tapaiset leimaamiset tuntemattomin lähtein ja ilman perusteluja muistuttavat eräänlaisia kyberkyydityksiä itärajalle, jonka esikuvat tulevat äärioikealta sotaa edeltävältä ajalta.

– Kun kyse on toisaalta Kokoomuksen äänenkannattaja ja toisaalta Suomen sotilaallisen liittoutumattomuuden linjan puolesta asiallisesti argumentoivista Suomen kansalaisista, tiedustelen Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpolta yhtyykö hän puolueen julkaisun linjaan, jossa viime aikoina on ollut muutenkin runsaasti Suomen ulkopolitiikan kritiikkiä, Volanen kysyy.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)