Verkkouutiset

Riihimäelle tulossa Suomen suurin puutalohanke

ICON Kiinteistörahaston hankkeessa toimii pääurakoitsijana virolainen rakennusyhtiö.

Riihimäelle rakennetaan ICON Kiinteistörahaston hankkeessa yhdeksän puukerrostaloa, joihin tulee 324 asuntoa. Yhtiön mukaan kyseessä on Suomen suurin puukerrostalohanke.

– Sijoitamme pääkaupunkiseudulle ja sitä Riihimäki edustaa, sillä täältä kuljetaan kasvavasti töihin Vantaalle ja Helsinkiin. Tämä on täysin ymmärrettävää, sillä uudistuotantoasunnot ovat täällä puolet edullisempia kuin esimerkiksi Tikkurilassa ja 70 prosenttia edullisempia kuin Helsingin keskustassa, ICONin toimitusjohtaja Markus Havulehto kertoo tiedotteessa.

Pääurakoitsijana toimii virolainen rakennusyhtiö Astel Modular.

– Olemme Virossa ja Ruotsissa vankka toimija, mutta haemme nyt markkinaa lisää Suomesta. Meillä on 230 hengen yritys ja modernit modulitehtaat, joten hanke sopi meille erinomaisesti, Astel Modularin toimitusjohtaja Raul Kinks kertoo.

Hanketta esiteltiin keskiviikkon Riihimäellä.

– ICON:in hanke edustaa Riihimäen arvoja parhaimmalla mahdollisella tavalla. Haluamme olla ennakkoluuloton edelläkävijä tuoden vahvasti esille ekologisuutta ja yhteisöllistä asumista, toetaa Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri.

Alueelle rakennetaan talojen lisäksi paviljonkialue, joka on asukkaiden yhteisessä käytössä. Pihapiiriin tulee myös kenttä rantalentopallolle ja mahdollisuus ulkosalille.

– Maailmalla kasvava trendi on asumisen yhteisöllisyys ja yhteiskäyttötilat. Tässä hankkeessa on edustettuna ekologisuus ja yhteiset ajanviettomahdollisuudet omassa pihapiirissä ennennäkemättömällä tavalla, kertoo hankkeen arkkitehti Antti Saravuo Visiomosta.

Hanke toteutetaan kahdessa vaiheessa. Hankkeen on määrä olla kokonaan valmis kahden vuoden sisällä.

Pieniä asuntoja kasvukeskuksiin

Yritysprofiilinsa esittelyssä sijoittajile ICON kertoo uskovansa, että seuraavina vuosina kiinteistömarkkinoilla tarvittavat ratkaisut kiteytyvät kolmeen pääteemaan.

Ensinnäkin tarvitaan lisää pieniä asuntoja kasvukeskuksiin. Nykyinen asuntotuotanto ja markkinakysyntä eivät yhtiön mukaan kohtaa ja siksi yhtiö uskoo pienten asuntojen olevan tulevina vuosina tärkein kiinteistökehityskohde.

Toiseksi lisäpalveluita ja jaettuja tiloja halutaan asuinkiinteistöjen yhteyteen. Kun asuntojen neliöhinnat muutoinkin ovat korkeat, oman asunnon neliöt halutaan yhtiön mukaan optimoida juuri sopivaksi ja lisätilaa kuten vierashuone ja palveluita kuten sauna tai liikuntatila vuokrataan vain tarpeen mukaan.

Kolmanneksi asuntojen energiatehokkuus on entistä tärkeämpää. Vuokrat eivät ole nousseet kahteen vuoteen, joten yhtiön mukaan sijoittajia kiinnostaa entistä enemmän energiakulujen leikkaaminen.

Uusimmat
MAINOS