Verkkouutiset

Maasotakoulun Reserviupseerikoulu Haminassa 9. huhtikuuta 2021. LEHTIKUVA / SASU MÄKINEN

Reserviupseereita lähestytään historiallisella kirjeellä

Vastaanottajina on yhteensä noin 7500 upseerikoulutuksen saanutta reserviläistä.

Puolustusvoimat ja Helsingin Reserviupseeripiiri lähestyvät ensimmäistä kertaa historiassa pääkaupunkiseudun reserviupseereita yhteisellä kirjeellä, Reserviupseeriliitto tiedottaa.

Yhteydenotolla vastataan muun muassa reserviläisten tietotarpeisiin sekä Ukrainan sodan vuoksi heränneeseen laajaan kiinnostukseen maanpuolustusta ja reserviläistoimintaa kohtaan.

Reserviupseeriliiton mukaan uusi turvallisuustilanne on saanut monen reserviupseerin miettimään omaa sodanajan sijoitusta, sotilaallisen osaamisen ajantasaisuutta ja mahdollisuuksia oman osaamisen vapaaehtoiseen kehittämiseen reserviläisjärjestöjen kautta. Tiedotteen mukaan näiden asioiden seurauksena syntyi ajatus yhteisestä kirjeestä.

Kirjeet postitetaan viikkojen 25 ja 26 aikana. Valmistelu on tehty yhteistyössä Puolustusvoimien Uudenmaan aluetoimiston ja Helsingin Reserviupseeripiirin (HRUP) kanssa.

Kirje on kohdistettu noin 7 500 pääkaupunkiseudun 25-45 -vuotiaalle upseerikoulutuksen saaneelle reserviläisille, jotka eivät vielä ole reserviupseerikerhojen jäseniä.

Kirjeen vastaanottajille kerrotaan Puolustusvoimien ohjeet muun muassa oman sodan ajan sijoituksen tarkastamiseen, koulutustietojen päivittämiseen ja omaehtoiseen osaamisen kehittämiseen. Reserviläistoiminnasta kerrotaan, miten pääkaupunkiseudulla pääsee mukaan toimintaan, harjoittamaan sotilaan ampumataitoja tai kertaamaan sotilaan ja joukon johtajan perustaitoja esimerkiksi Maanpuolustuskoulutuksen (MPK) kursseilla.

Kirjeen vastaanottajat kutsutaan myös syyskuussa pidettäviin infotilaisuuksiin.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)