Espoossa sijaitsevan lounasravintola Pisaran ravintoloitsija Sami Vähäsoinin mukaan moni haluaa edelleen syödä lounaansa buffetpöydästä, koska ruuan saa nopeasti ja se on terveellistä. Hän pyörittää yhteensä neljää ravintolaa pääkaupunkiseudulla.
Hänen mukaansa buffetlounaalla ei voi kuitenkaan enää tarjoilla ihan mitä tahansa. Ruuan hinta on noussut nopeasti, joten lounaspöytään valitaan tällä hetkellä paljon esimerkiksi juureksia.
– Jos laittaa lohta ja katkarapuja tarjolle, ja tulee joku haudankaivaja, joka syö kaiken, niin onhan lounasbuffa silloin ohi, Vähäsoini sanoo Helsingin Sanomille.
Buffetpöydän suoisosta huolimatta moni ravintola on päättänyt tarjota lounaan erillisillä lautasilla, kuten Tapiolan keilahallin yrittäjät Jaana Puhakka ja Jari Ratia. Korona-aikana parivaljakko vaihtoi buffetannokset lautasannoksiin.
Puhakan mukaan kalaa on tällä hetkellä vaikea tarjota noutopöydässä.
– Lohi on monelle niin suuri intohimo, että sitä syödään herkästi yli äyräiden, Puhakka sanoo HS:lle.