Verkkouutiset

Ravintoloiden rajoitukset jatkuvat kesään asti

Hallituksen mukaan tavoitteena on häiritä ihmisiä ja yrityksiä mahdollisimman vähän epidemiatilanteesta huolimatta.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus on päättänyt jatkaa ravitsemisliikkeiden rajoituksia koskevan tartuntatautilain pykälän voimassaoloa kesäkuun loppuun asti.

Viime vuoden toukokuussa päätetyt rajoitukset olisivat päättyneet ilman uusia toimia helmikuun lopulla. Eduskuntakäsittelyn alkamisen yhteydessä hallitus ilmoitti aloittavansa viranomaisten ja sidosryhmien kuulemiset.

– Taustalla on hallituksen hybridistrategia, jonka tarkoitus on hillitä epidemiaa tehokkaasti mahdollisimman vähän ihmisiä, yrityksiä, yhteiskuntaa ja perusoikeuksien toteutumista haittaavasti, sosiaali- ja terveysministeriö toteaa tiedotteessa.

Eduskunnalle annetun lakiesityksen sisältö vastaa nykyisiä säännöksiä. Yritysten on noudatettava hygieniaan liittyviä erityisiä vaatimuksia ja huolehdittava asiakkaiden välisen riittävän etäisyyden ylläpitämisestä. Valtioneuvoston asetuksella voitaisiin säätää ravitsemisliikkeiden aukiolo- ja anniskeluaikaa sekä niiden sisätilojen asiakaspaikkamäärää ja käyttöä koskevia rajoituksia.

Aluehallintovirastot valvoisivat rajoitusten ja velvollisuuksien noudattamista. Aluehallintovirasto voisi määrätä valvonnassa havaitsemansa epäkohdat ja puutteet korjattaviksi ja määrätä velvoitteita rikkoneen ravitsemisliikkeen välittömästi suljettavaksi asiakkailta enintään kuukaudeksi.

Uusimmat
MAINOS