Verkkouutiset

Ravintoloiden rajoitukset jatkuvat. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Ravintoloiden hätähuuto: Toimiala romahtaa

Etujärjestö kantelee ravintoloiden rajoitusten jatkumisesta.

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö MaRa tekee eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelun hallituksen koronaministeriryhmän päätöksestä jatkaa ravintoloiden rajoituksia.

Hallituksen koronaministerityöryhmä päätti torstaina, että ruokaravintolat saavat anniskella kello 20:een ja olla auki kello 21:een asti. MaRan mukaan päätös ei mahdollista illallisia tarjoileville ravintoloille kannattavaa toimintaa.

Järjestön mukaan anniskelun salliminen kello 22:een ja aukiolon salliminen kello 23:een asti olisi mahdollistanut ruokaravintoloille lähes normaalin toiminnan.

– Kahdella lisätunnilla ei olisi ollut minkäänlaista vaikutusta tautitilanteeseen, mutta niillä olisi ollut iso merkitys alan yrittäjille ja työntekijöille, MaRa toteaa tiedotteessa.

MaRan toimitusjohtajan Timo Lapin mukaan yrittäjät ja työntekijät joutuvat kantamaan vastuun heikosta sairaan- ja tehohoidon kapasiteetista.

– On kohtuutonta, että toimialamme yrittäjät ja työntekijät joutuvat kärsimään siitä, että osa kansalaisista ei halua ottaa rokotteita ja että Suomen sairaan- ja tehohoidon kapasiteetti on useita muita maita heikompi, Lappi sanoo.

– Toimialamme taloudellinen romahdus ja henkilöstön henkinen kärsimys ei näytä hetkauttavan valtioneuvostoa, kun se ei varmista nopeaa paluuta normaaliin liiketoimintaan, Lappi jatkaa.

MaRa tekee ruokaravintoloiden puolesta kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle päätöksen lainmukaisuuden selvittämiseksi.

– Katsomme, että valtioneuvosto rikkoo asetuksellaan tartuntatautilakia, elinkeinovapautta ja työntekijöiden oikeutta työhön, kun se ei vapauta vähäisen riskin ruokaravintoloiden toimintaa riittävästi. Näin ankarat rajoitukset ruokaravintoloille eivät ole välttämättömiä eivätkä oikeasuhtaisia, Lappi sanoo.

Uusimmat
MAINOS