Verkkouutiset

Raportti paljastaa: Pohjois-Korea sieppaa vammaisia lapsia ja käyttää heitä tieteellisissä kokeissa

Vammaisilla lapsilla on surullinen kohtalo Kim Jong-unin johtamassa Pohjois-Koreassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vammaisena syntyneillä lapsilla on vain pienet mahdollisuudet elää tavallista elämää Pohjois-Koreassa. Daily Express uutisoi Pohjois-Korean ihmisoikeusasioihin keskittyneen tutkimusorganisaatio NKDB:n raportista, jonka mukaan vanhemmat tappavat vammaisina syntyneitä lapsiaan.

Jos lapset pidetään elossa, Pohjois-Korean valtio piilottaa heitä julkisilta katseilta ja käyttää heitä lääketieteellisissä kokeissa.

Pjongjangissa vammaisia lapsia ei näe, koska heidän julkinen näyttäytymisensä on kielletty. Sen sijaan Kim Jong-unin hallinto sieppaa lapsia omiin tutkimustarkoituksiinsa.

Raportti perustuu sadan Pohjois-Koreasta vuosien 2010 ja 2014 välillä loikanneet haastatteluihin.

”Eräs nainen synnytti kaksi poikaa paikallisessa sairaalassa vuonna 2012. Molemmilla oli epämuodostumia kasvoissaan. Pjongjangin tutkimusinstituutti otti heidät tutkimuskäyttöön. Lasten äiti yritti saada pitää heidät mutta joutui luovuttamaan”, eräs raportin haastatelluista kertoo.

Raportti kertoo surullista tietoa siitä, että kansainväliset avustusjärjestöt eivät tavoita kaikkein haavoittuvimpia ihmisiä Pohjois-Koreassa. Valtio ei ole kansainvälisen yhteisön vaatimuksista huolimatta noudattanut ihmisoikeusmääräyksiä.

Raportin vastaajista lähes puolet ei edes tiennyt, että pohjoiskorealaiset saavat kansainvälistä ruoka-apua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)