Verkkouutiset

Hurja paljastus: Tässä maassa lapsiin käytetään sähköshokkeja

YK:n raportin mukaan Iran kiduttaa seksuaalivähemmistöjä julmasti.

YK:n tuore raportti syyttää Iranin hallintoa seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ja transsukupuolisten lasten kiduttamisesta.

Erityislähettiläs Javaid Rehmanin mukaan lapsille on annettu sähköshokkeja, hormonihoitoja ja vahvoja psykoaktiivisia lääkkeitä.

– Kyseessä on julmaa, epäinhimillistä ja halventavaa kohtelua, joka voidaan katsoa kidutukseksi. Se rikkoo kansalais‑ ja poliittisia oikeuksia koskevaan yleissopimukseen sekä lapsen oikeuksien sopimukseen kuuluvia velvoitteita, Javaid Rehman kirjoittaa raportissaan Jerusalem Post -lehden mukaan.

Raportin mukaan Iranin korkea-arvoiset viranomaiset ja poliittiset johtajat ovat kuvailleet seksuaalivähemmistöjä ja transyhteisöä ”sairaiksi” ja ”ali-ihmisiksi”. Samaan sukupuoleen kuuluvien seksuaalisesta kanssakäymisestä voi saada kuolemantuomion.

Ihmisoikeusaktivisti Peter Tatchell kuvailee paljastuksia järkyttäviksi ja kehottaa erottamaan Iranin kansainvälisistä lääketieteellisistä järjestöistä ja konferensseista. Maan hallinnon tavoitteena on ”parantaa” poikkeaviksi katsotut lapset rajuilla ”hoidoilla”.

– Nämä väärinkäytökset tuovat mieleen seksuaalivähemmistöihin kohdistetut lääketieteelliset hoidot kansallissosialistisessa Saksassa ja muissa fasistisissa valtioissa, Tatchell sanoo.

YK:n raportoijan mukaan Iranin hallinto on vainonnut systemaattisesti hallinnon arvostelijoita, ammattiliittojen toimijoita, uskonnollisia ja etnisiä vähemmistöjä, naisia, ihmisoikeusaktivisteja ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvia.

Iranin arvioidaan teloittaneen noin 4000–6000 seksuaalivähemmistöihin kuuluvaa vuoden 1979 islamilaisen vallankumouksen jälkeen.

Uusimmat
MAINOS