Verkkouutiset

Sairaala Calgaryssa. / CBC

Rajoitusten poistosta koronaräjähdys, vaikka 70 prosentilla rokotus

Terveysviranomaiset paheksuvat aggressiivisia mielenosoituksia Kanadassa.

Kanadassa Albertan provinssissa on varoitettu uudesta epidemia-aallosta ja sairaalahoidon tarpeen nopeasta kasvusta.

Calgaryssa on jouduttu lykkäämään kaikkia ei-kiireellisiä leikkauksia vuode- ja teho-osastojen täyttymisen vuoksi, kertoo Calgary Herald -lehti. Aivokasvaimen vuoksi leikkausta odottanut paikallinen asukas toteaa saaneensa tiedon, että operaatiota on lykätty määrittämättömäksi ajaksi.

Viime viikolla sairaalahoidossa olevien määrä nousi 602 potilaasta 647 potilaaseen vain vuorokauden aikana. Kaupungin teho-osastoilla on ollut viimeisen viikon aikana noin 150 potilasta. Albertan alueen testauskapasiteetti ruuhkautui pahoin, joten testausta on priorisoitu lähinnä potilaille ja terveydenhuollon henkilökunnalle.

Terveysviranomaiset ovat paheksuneet sairaaloiden ulkopuolella järjestettyjä rokotusvastaisia mielenosoituksia.

– Emme voi sietää potilaisiin tai henkilökuntaan kohdistuvaa uhkailua tai kiusaamista, Alberta Health Services toteaa tiedotteessa.

Aluejohtaja Jason Kenney painottaa, ettei terveydenhuollon toimintaa saa häiritä, vaikka kansalaisilla on oikeus osoittaa mieltään. Hänen mukaansa on perusteltua kysyä, onko ”tässä tilanteessa mieltään osoittavien toiminnassa mitään järkeä”.

HUS:n infektiotautien erikoislääkäri Ville Holmberg huomauttaa, että lähes kaikki Albertan koronarajoitukset poistettiin elokuussa. Alueella jo noin 70 prosenttia yli 12-vuotiaista on saanut kaksi rokoteannosta.

– Nyt ovat teho-osatot täynnä ja elektiivisia leikkauksia perutaan. Maskipakko on palautettu ja ravintoloihin asetettu uusia rajoituksia, Holmberg kirjoittaa Twitterissä.

Uusimmat
MAINOS