Verkkouutiset

Vaalimaan suljettu rajanylityspaikka. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Rajalaki herättää tunteita – ”isänmaan etu vai naapurin?”

Veteraanipoliitikko katsoo, että kansanedustajilla on suuri vastuu saada laki läpi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin entisen ylipormestarin ja kokoomuksen veteraanipoliitikko Raimo Ilaskiven mukaan niin sanotussa käännytyslaissa on kyse isänmaan edusta.

– Asiantuntijat vetoavat kansainvälisiin sopimuksiin ja saavat mediassa runsaasti tilaa ajatuksilleen. Sen ymmärrän. Mutta eivät vetoa siihen, joka on oleellisinta: ellei naapuri noudata, miksi meidän tulisi noudattaa, Ilaskivi kysyy Uudessa Suomessa julkaistussa blogissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Laki vaatii tukea oppositiolta. Vasemmistoliitto ja vihreät vastustavat, joten lain läpimeno on kiinni pääoppositiopuolue SDP:stä. Puolue ei ole vielä ilmoittanut kantaansa.

Ilaskiven mukaan asiantuntijat lausuvat laista mielipiteensä ja tulkitsevat sitä, mutta kysymys on lopulta lainsäätämisestä.

– Siitä päättää vain ja yksinomaan eduskunta, eivät asiantuntijat. He ovat roolinsa tehneet kun ovat lausuntonsa antaneet. Pallo on eduskunnalla ja vain sillä, joka ikisellä kansanedustajalla erikseen ja kaikilla yhdessä, hän kirjoittaa.

– Tekisi mieli muistuttaa, että Suomen kansalaiset ovat heidät tehtäväänsä valinneet, siksi ja juuri siksi tärkeintä on nappia painettaessa samalla vastata kysymykseen: isänmaan etu vaiko naapurin?

Ilaskivi toteaa, että suomalaiset äänestäjät varmasti muistavat lakia vastustaneet kansanedustajat, jos Venäjä alkaa lähettää massoittain siirtolaisia rajan yli.

– Muistia tulee virkistämään kasvavat julkiset huolenpitokustannukset tänne päästetystä, joita Migri sitten hoitaa kilpailutuksista piittaamatta ja laskuja veronmaksajille kirjoittaen – kuten on tehnyt tähänkin saakka, Ilaskivi toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)