Verkkouutiset

Raiskaukset jatkuvat Intiassa: 9-vuotias tyttö henkihieverissä

Törkeät raiskaukset jatkuvat Intiassa, kertoo The Hindustan Times.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tällä kertaa uhrina oli delhiläinen 9-vuotias tyttö, jonka 25-vuotias mies raiskasi. Tapaus sattui lehden mukaan kaksi päivää sitten. Nyt tyttö taistelee elämästään sairaalassa ja hänen tilansa on kriittinen.

Raiskaaja on pidätetty silminnäkijälausuntojen perusteella.

Raiskaus on ollut Intiassa pitkään vaiettu ongelma, mutta viimeaikaiset törkeät ja kuolemaan johtaneet raiskaukset ovat nostaneet asian julkiseen huomioon ja keskusteluun.

Viime vuonna tapahtunut seitsemän miehen Delhissä tekemä bussiraiskaus johti uhrin kuolemaan ja laajoihin mielenosoituksiin ympäri maata. Hallitus oli pakotettu tiukentamaan asennettaan raiskauksiin, mutta uusilla toimilla ei näytä olevan vaikutusta.

Plan-säätiön mukaan vuonna 2011 Intiassa raportoitiin 24 000 raiskausta. Uhreista joka kolmas oli alaikäinen lapsi. Kaikista samana vuonna lapsiin kohdistuneista rikoksista viidennes oli raiskauksia.

Kukaan ei kuitenkaan tiedä raiskausten todellista määrää. Valtaosa lasten ja naisten seksuaalisesta kaltoin kohtelusta tapahtuu yhä viranomaisten ja median tietämättä.

Intian hallituksen jo vuosia sitten teettämän tutkimuksen mukaan 72 prosenttia seksuaalista väkivaltaa kokeneista lapsista ei ole kertonut tapahtuneesta kenellekään. Vain kolme prosenttia lapsista tai heidän perheistään on ilmoittanut väkivallasta poliisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)