Verkkouutiset

Rahaministeriö: Autoveron poistoa ei valmistella

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner esittelee torstaina suunnitelman liikenneverkkoyhtiön perustamisesta.

Valtiovarainministeriöstä kerrotaan Verkkouutisille, ettei valtiovarainministeriössä ole valmisteltu autoveron poistamista.

Ministeriössä ei valmistella myöskään ajoneuvoveron eikä polttoaineveron laskemista.

Yle uutisoi keskiviikkona, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) aikoo esittää, että liikenteen veroja alennetaan 1,6 miljardilla eurolla.

Ylen mukaan liikenne- ja viestintäministeriön selvityksessä esitetään, että autovero poistettaisiin kokonaan. Autoveroa kerätään tänä vuonna arviolta 853 miljoonaa euroa.

Lisäksi ajoneuvoveron perusveroa laskettaisiin 547 miljoonalla eurolla. Liikenne- ja viestintäministeriö esittää myös polttoaineveron laskemista 200 miljoonalla eurolla.

Liikenne- ja viestintäministeriön esitykset liittyvät liikenneverkkoyhtiön perustamiseen. Liikenneverkkoyhtiö perisi asiakkailta tienkäyttöoikeuteen perustuvia maksuja, minkä vastapainoksi autoveroja laskettaisiin.

Valtiovarainministeriöstä korostetaan Verkkouutisille, että kyse on liikenne- ja viestintäministeriön omasta selvityksestä, jossa valtiovarainministeriö ei ole ollut mukana.

Vastuu valmisteverojen valmistelusta ja veromuutosten esittämisestä kuuluu valtiovarainministeriölle, eikä siellä ole valmisteilla mitään veromuutoksia.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)