Verkkouutiset

Rahaministeriö: Autoveron poistoa ei valmistella

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner esittelee torstaina suunnitelman liikenneverkkoyhtiön perustamisesta.

Valtiovarainministeriöstä kerrotaan Verkkouutisille, ettei valtiovarainministeriössä ole valmisteltu autoveron poistamista.

Ministeriössä ei valmistella myöskään ajoneuvoveron eikä polttoaineveron laskemista.

Yle uutisoi keskiviikkona, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) aikoo esittää, että liikenteen veroja alennetaan 1,6 miljardilla eurolla.

Ylen mukaan liikenne- ja viestintäministeriön selvityksessä esitetään, että autovero poistettaisiin kokonaan. Autoveroa kerätään tänä vuonna arviolta 853 miljoonaa euroa.

Lisäksi ajoneuvoveron perusveroa laskettaisiin 547 miljoonalla eurolla. Liikenne- ja viestintäministeriö esittää myös polttoaineveron laskemista 200 miljoonalla eurolla.

Liikenne- ja viestintäministeriön esitykset liittyvät liikenneverkkoyhtiön perustamiseen. Liikenneverkkoyhtiö perisi asiakkailta tienkäyttöoikeuteen perustuvia maksuja, minkä vastapainoksi autoveroja laskettaisiin.

Valtiovarainministeriöstä korostetaan Verkkouutisille, että kyse on liikenne- ja viestintäministeriön omasta selvityksestä, jossa valtiovarainministeriö ei ole ollut mukana.

Vastuu valmisteverojen valmistelusta ja veromuutosten esittämisestä kuuluu valtiovarainministeriölle, eikä siellä ole valmisteilla mitään veromuutoksia.

Uusimmat
MAINOS