Verkkouutiset

Putinia lähellä oleva pankki rahoittaa Ranskan äärioikeistoa

Presidentinvaaleihin valmistautuva Ranskan äärioikeistolainen Kansallinen rintama saa rahoitusta venäläispankilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranskalais- ja italialaislehtien mukaan ensi lauantaina kokouksessaan presidentinvaalivalmistelut aloittava puolue saa lainaa pankilta, jonka omistajat kuuluvat Venäjän presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin.

First Czech Russian Bank on myöntänyt puolueelle yhdeksän miljoonan euron lainan, josta ensimmäinen erä – kaksi miljoonaa euroa – kilahti äärioikeistopuolueen kassaan viime viikolla.

Pankin omistaa Roman Popov, joka tunnetaan pääministeri Dmitri Medvedevin ja presidentti Vladimir Putinin lähipiiriläisenä.

Kansallisen rintaman puheenjohtaja ja ilmeinen presidenttiehdokas Marine Le Pen on ilmoittautunut Vladimir Putinin ihailijaksi sekä haluavansa tuhota EU:n. Mielipidemittauksissa Le Pen on johtanut presidenttikisaa.

Puolueen rahastonhoitajan Wallerand de Saint-Justin mukaan Kansallinen rintama tarvitsee vuoden 2017 presidentinvaalikampanjaan 30-40 miljoonaa euroa. Noin neljännes tästä on nyt tulossa venäläispankilta. Ranskalaispankit ovat kieltäytyneet lainoittamasta maan puolueita.

Lähteet: Mediapart, Il Giornale, Corriere della Sera

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)