Verkkouutiset

Putin vahvisti uuden lain: Venäjän turvallisuuspalvelu saa ampua väkijoukkoja

Venäjän presidentti Vladimir Putin on vahvistanut Venäjän turvallisuuspalvelun virkailijoiden oikeuksia laajentavan lain.

Vladimir Putinin vahvistaman lain myötä FSB:n agentit saavat nyt esimerkiksi ampua väkijoukkoon, jos pitävät sitä ”tarpeellisena terroristihyökkäyksen tai valtion rakennukseen kohdistuvan aseistetun hyökkäyksen estämiseksi tai panttivankien vapauttamiseksi”.

Laissa mainitaan myös, että FSB:n agentit saavat ampua naisia ja lapsia, jos ”he käyvät aseelliseen vastarintaan, tekevät terrori-iskun tai osallistuvat aseellisen ryhmän tekemään hyökkäykseen”.

Uusien voimankäyttösääntöjen mukaan virkailijoiden on annettava ennakkovaroitus ennen tulen avaamista. Varoitusta ei tarvitse kuitenkaan tarvita, jos sen antamisen katsotaan vaarantavan siviilien henkiä.

Mikäli FSB:n virkailija surmaa ihmisen uuden voimakäyttölain nojalla, on siitä tehtävä vuorokauden sisällä ilmoitus Venäjän valtakunnansyyttäjälle.

Yksittäiset FSB:n agentit eivät ole henkilökohtaisesti vastuussa aiheuttamistaan kuolemantapauksista tai vahingoista ja mahdolliset korvaukset uhreille tai heidän omaisilleen maksetaan suoraan valtion budjetista.

Laki on julkaistu Venäjän valtion oikeusportaalissa. Siitä kertoo tässä Meduza.

Uusimmat
MAINOS