Verkkouutiset

Putin uhkaili taas: Voin vallata viiden Nato-maan pääkaupungit kahdessa päivässä

Venäjän presidentti puhuu Itä-Euroopan valtaamisesta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on sanonut, että halutessaan hän voi valloittaa useita eurooppalaisia pääkaupunkeja kahdessa päivässä. Asiasta kertoo saksalaislehti Süddeutsche Zeitung.

Putin on lehden mukaan esittänyt uhkauksena puhelinkeskustelussa Ukrainan presidentti Petro Poroshenkon kanssa. Tiedot perustuvat keskustelusta EU:n ulkosuhdepalvelun laatimaan muistioon, jonka Süddeutsche Zeitung on saanut haltuunsa.

– Jos haluaisin, venäläisjoukot saapuvat kahdessa päivässä eivät vain Kiovaan, vaan myös Riikaan, Vilnaan, Tallinnaan, Varsovaan ja Bukarestiin, Putin sanoi muistion mukaan.

Putin on aiemmin sanonut EU-komission puheenjohtaja José Manuel Barrosolle, että hän voi vallata Ukrainan pääkaupungin Kiovan kahdessa viikossa.

Ukraina ei kuulu Natoon, mutta hänen nyt mainitsemansa kaupungit ovat kaikki Nato-maiden pääkaupunkeja: Latvian, Liettuan, Viron, Puolan ja Romanian.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)