Verkkouutiset

Minilennokkijärjestelmä MUAS - Aeronautics Orbiter 2B Mini UAS -lennokki puolustusvoimien Kaakko 19 -pääsotaharjoituksessa marraskuussa 2019. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Puolustusvoimat hankkimassa 1000–2000 kannettavaa lennokkia

Järjestelmä on tarkoitus valita kesään 2023 mennessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maavoimat on rakentamassa matalan käyttökynnyksen lennokkisuorituskykyä koko Puolustusvoimille.

Käynnissä olevalla tutkimuksella on luotu perusteet kannettavalle lennokkijärjestelmälle, jonka avulla voidaan merkittävästi parantaa joukkojen välitöntä tiedonhankintakykyä olosuhteista riippumatta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Suorituskyvyn rakentamiseen liittyen Puolustusvoimat on julkaissut osallistumishakemusilmoituksen, jolla kartoitetaan järjestelmätoimittajia neuvottelujen käynnistämiseksi.

Tavoitteena on hankkia 1000–2000 suorituskykyistä järjestelmää, joilla voidaan operoida ympäri vuoden olosuhteista riippumatta. Lennokkijärjestelmää on tarkoitus käyttää eri puolustushaarojen joukkojen ja aselajien tiedustelun, valvonnan ja maalinosoituksen tehtäviin koko maassa.

– Hanke on edennyt suunnitelman mukaan lennokkitutkimuksesta markkinoilta saatavien järjestelmien testaamiseen ja huolelliseen analysointiin sekä vaatimusmäärittelyyn. Nyt etsimme tälle täysin uudelle suorituskyvylle vaatimukset täyttävää toimittajaa, kertoo everstiluutnantti Riku Rantakari Maavoimien esikunnasta tiedotteessa.

– Haemme järjestelmää, joka toimii erilaisissa sääolosuhteissa eri vuodenaikoina ja vaihtelevissa ympäristöissä. Järjestelmän tulee myös olla helposti koulutettavissa asevelvollisillemme, hän jatkaa.

Neuvottelumenettelyyn valittavat ehdokkaat valitaan vaatimusmäärittelyyn soveltuvien hankintavalmiiden referenssituotteiden ja toimittajien soveltuvuusvaatimusten perusteella.

Toimittaja ja järjestelmä on tarkoitus valita kesään 2023 mennessä, ja koulutus aloittaa vuoden 2023 jälkimmäisellä puoliskolla.

Hankinnan kokonaisarvo on noin 14 miljoonaa euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)